Στη δημοσιότητα θα δώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρονται στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο Νίκος Σιόντης όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του το βράδυ της Τετάρτης, ορμώμενος από μία συνεχή παραφιλολογία στο διαδίκτυο εμπλουτισμένης με προσβολές και υπαινιγμούς προς τον ίδιο.
Η παρουσίαση θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία όπως σημειώνει, «… η παραφιλολογία τελειώνει και επίσημα. Οι θεωρίες συνωμοσίας καταρρέουν από τα ίδια τα γεγονότα. Ο θόρυβος και η δηλητηριώδης παραπληροφόρηση παύουν να έχουν έδαφος. Όσοι μίλησαν χωρίς γνώση, όσοι έκριναν χωρίς συμμετοχή και όσοι επένδυσαν στη λάσπη αντί στην πράξη, θα βρεθούν απλώς αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Όχι με λόγια, με αριθμούς, με στοιχεία, με γεγονότα. Από εκείνη την ημέρα και μετά, όλοι θα βρίσκονται επισήμως απέναντι στις ευθύνες τους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς άλλοθι, χωρίς μετατόπιση ευθυνών.
Τέλος στα παραμύθια. Τέλος στη σύγχυση. Τέλος στη φθορά που προκαλείται στην ομάδα και σε μένα προσωπικά από ανεύθυνες και κακόβουλες τοποθετήσεις. Η αλήθεια θα είναι πλέον δημόσια. Και από εκεί και πέρα, ο καθένας θα κριθεί από τη στάση του, όχι από τα λόγια του», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, απευθύνει εκ νέου σε όλον τον κόσμο του ΠΑΣ μέχρι τότε ένα νέο κάλεσμα να συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια, όπως κάνει και ο ίδιος.
«Καλώ επίσης και όσους δεν εμφανίστηκαν ποτέ, ενώ μπορούσαν, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Εισιτήριο διαρκείας, απλό εισιτήριο, κάρτα φιλάθλου, partner card, χορηγία μικρή ή μεγάλη, retro φανέλα, λογαριασμός Snappi, όλα είναι απολύτως απαραίτητα για την βιωσιμότητα της ομάδας».
Τέλος στην αθλιότητα
Ο κ. Σιόντης ορμώμενος από σχόλια και αναρτήσεις σε καφενειακού επιπέδου συζητήσεις στα social επισημαίνει αρχικά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν την ηθική σπίλωση του ιδίου και του πατέρα του Γ. Σιόντη.
«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώσει την προσωπικότητά μου και την ιστορική διαδρομή του πατέρα μου, του εμβληματικού αρχηγού του «Άγιαξ της Ηπείρου». Αυτά, δεν είναι αντικείμενο κουβέντας, υπονοούμενων ή λάσπης. Είναι αξίες, πορεία και ευθύνη που κουβαλιούνται όρθια και καθαρά. Σε αυτό είμαι και θα είμαι απολύτως αδιαπραγμάτευτος και αμείλικτος.
Δεν πρόκειται να απολογηθώ ποτέ και να δώσω αναφορά σε κανέναν που δεν έχει βάλει ούτε χρόνο, ούτε χρήμα, ούτε ψυχή.
Δεν πρόκειται να δεχτώ ποτέ κριτική από απόσταση. Κριτική έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο όσοι στάθηκαν έμπρακτα και με αποδείξεις, δίπλα στην ομάδα.
Ξαφνικά εμφανίστηκαν πολλοί που «ξέρουν». Που κρίνουν, υποψιάζονται, κατασκευάζουν σενάρια και μιλούν για παραμύθια, λαμόγια και εξαπάτηση. Κοινό τους χαρακτηριστικό; Η πλήρης απουσία τους από κάθε πράξη, κάθε ρίσκο, κάθε ευθύνη. Στον ΠΑΣ, όμως, δικαίωμα λόγου δεν δίνει το πληκτρολόγιο. Το δίνουν η παρουσία, η προσφορά και το θάρρος, να το βάλουν βαθιά μέσα στο μυαλό τους.
Ακούγεται συνεχώς το ίδιο ερώτημα: «Πού πήγαν τα χρήματα;» Για ποια χρήματα ακριβώς αναφέρονται; Για τα χρήματα που δεν επαρκούσαν ούτε για δύο μήνες πλήρους λειτουργίας μιας επαγγελματικής ΠΑΕ; Ας γίνουν επιτέλους κάποιοι, σοβαροί γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Πριν αρχίσουμε να κρίνουμε, ας μάθουμε πρώτα πώς λειτουργεί μια ΠΑΕ. Και στην πραγματικότητα, τα έσοδα από φιλάθλους και χορηγίες δεν θα μπορούσαν να καλύψουν ούτε στοιχειωδώς τη λειτουργία της ομάδας για δύο μήνες! Όταν δεν υπάρχουν πόροι, δεν μπορεί να υπάρξει «μαγική διαχείριση». Όταν δεν υπάρχουν έσοδα, δεν μπορούν να υπάρξουν θαύματα. Η κριτική χωρίς γνώση δεν είναι έλεγχος. Είναι άγνοια που βαφτίζεται βεβαιότητα. Και όλα αυτά θα απαντηθούν οριστικά και άμεσα με αριθμούς. Όχι με λόγια. Όχι με θεωρίες. Με στοιχεία.
Αν οφείλω να ενημερώσω κάποιους, είναι μόνο αυτοί οι 2.000-2.500 αγνοί φίλαθλοι του ΠΑΣ.
Αυτοί που έδωσαν από το υστέρημά τους, που στάθηκαν σε κάθε κάλεσμα, που δεν ρώτησαν «τι θα πάρω», αλλά «πώς βοηθάω». Χωρίς αυτούς, αυτή η ομάδα δεν θα είχε ζήσει ούτε μία μέρα τους 2 πρώτους μήνες. Αυτοί με κρατάνε ακόμα εδώ. Και αυτό δεν το ξεχνώ, ούτε πρόκειται να το ξεχάσω.
Οι 13 τελικοί
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου δεν παίζουμε απλώς έναν ακόμη αγώνα στους Ζωσιμάδες, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης Β’. Δίνουμε τον πρώτο από τους 13 τελικούς για την επιβίωση του ΠΑΣ.
Εκεί απαιτείται απόλυτη συστράτευση. Το γήπεδο πρέπει να γεμίσει, η κερκίδα πρέπει να σπρώξει και να στηρίξει την ομάδα. Αυτό το μίνι πρωτάθλημα των play out δεν κερδίζεται με γκρίνια, φόβο και εσωστρέφεια. Κερδίζεται με πίστη, ενότητα και θετική ενέργεια. Κερδίζεται όταν η ομάδα νιώθει ότι πίσω της υπάρχει μια εξέδρα που την προστατεύει και την ωθεί, όχι που την τραβά προς τα κάτω.
Και αμέσως μετά, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στον πρώτο εκτός έδρας τελικό στην Καβάλα, ο ΠΑΣ πρέπει να έχει μαζί του την πόλη ολόκληρη. Η μετακίνηση πρέπει να είναι μαζική. Η παρουσία μας να είναι ηχηρή. Να γίνει ξεκάθαρο ότι αυτή η ομάδα δεν παραδίνεται και δεν παίζει μόνη της. Οι επόμενοι αγώνες δεν περιμένουν κανέναν. Οι 13 τελικοί κρίνονται από λεπτομέρειες, από ενέργεια, από πίστη και από παρουσία. Και όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, οφείλουμε να παλέψουμε με ψυχή, σθένος, πίστη και περηφάνια μέχρι τέλους», αναφέρει ο κ. Σιόντης.





