ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Μπαίνει μπροστά η Επιτροπή «σωτηρίας»

Τα χρονικά περιθώρια που στενεύουν έχει να αντιμετωπίσει η Επιτροπή «σωτηρίας» που συστάθηκε για να βρεθεί τρόπος να έχει μέλλον ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Το σύνολο των τοπικών φορέων της πόλης μαζί με τους φιλάθλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ καλούνται σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να βρουν διέξοδο στο διοικητικό… αδιέξοδο της ΠΑΕ ΠΑΣ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ελάχιστα βήματα από τη διάλυσή της και τον υποβιβασμό της λαοφιλούς ομάδας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Με μοναδικό στόχο τη λύση για το μέλλον της ομάδας, το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου μια ευρεία σύσκεψη.

Σε αυτή αποφασίστηκε η σύσταση μίας Επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων της πόλης που θα αναλάβει σε πρώτο στάδιο την εξασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της SL2.

Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής τίθενται ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας αντίστοιχα οι οποίοι εκπροσωπώντας σύσσωμη την τοπική κοινωνία, θα απευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις της Ηπείρου και όχι μόνο, για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων.

Το κρίσιμο ζητούμενο βέβαια είναι εάν υπάρχει σε αυτήν την προσπάθεια μία στέρεη νομική και θεσμική βάση για να προχωρήσει και να μη βρεθούν εκτεθειμένου ούτε αυτοί που θα μετέχουν στην Επιτροπή, ούτε και εκείνοι που θα βρεθούν και θα δεχθούν να βάλουν τα χρήματά τους για τη σωτηρία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, χωρίς τα χρήματα αυτά να καταλήξουν στη διοίκηση Χριστοβασίλη, ούτε και στις πληρωμές χρεών που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δε γίνεται δηλαδή με απλά λόγια να τρέχει ολόκληρη η πόλη, οι φορείς και οι φίλαθλοι του ΠΑΣ και εκείνοι που δημιούργησαν τα χρέη των εκατομμυρίων να παρακολουθούν αμέτοχοι, χωρίς καν να εμφανίζονται στην πόλη και δίχως να έχουν κάνει ούτε μία δήλωση…

Στο κείμενο που εκδόθηκε ως κοινή ανακοίνωση των φορέων είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η τελευταία πρόταση στην οποία τονίζεται πως οι φορείς κατέληξαν «σε μία κοινώς αποδεκτή νομική λύση, για την ομαλή διαδοχή της παρούσας διοίκησης».

Το κείμενο αναφέρει: «Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης όλων των φορέων της πόλης, με αποκλειστικό θέμα το μέλλον του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αποφασίσαμε τα κάτωθι: Τη σύσταση επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων, που θα αναλάβει, αρχικά, την εξασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Επικεφαλής τίθενται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, οι οποίοι εκπροσωπώντας σύσσωμη την τοπική κοινωνία, θα απευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις της Ηπείρου και όχι μόνο, για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων.

Καταλήξαμε, έτσι, σε μία κοινώς αποδεκτή νομική λύση, για την ομαλή διαδοχή της παρούσας διοίκησης».

Ποιοι υπογράφουν

Την κοινή δήλωση συνυπογράφουν κατά σειρά οι:

Περιφερειάρχης Ηπείρου

Δήμαρχος Ιωαννίνων

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Πρόεδρος Ε.Π.Σ.ΗΠ.

Πρόεδρος ΠΕΑΚΙ

Πρόεδρος ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Επικεφαλής Παρατάξεων Αντιπολίτευσης Περιφερειακού Συμβουλίου

Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου

Αντιδήμαρχοι Δήμου Ιωαννιτών

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφέρειας Ηπείρου

Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ιωαννιτών

Πρώην Δήμαρχοι Ιωαννίνων

Βετεράνοι ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Διοικούσα Επιτροπή WBC ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Εκπρόσωποι Βουλευτών Ν. Ιωαννίνων

Πρώην Πρόεδροι ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Κοιν.Σ.Επ. «ΤΑ Ψηλά Βουνά»

Εκπρόσωποι Φιλάθλων BLUE VAYEROS

Εκπρόσωποι Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Εκπρόσωποι OLD FANS.