Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC – Προβληματισμός μετά την ήττα από τη Λευκάδα

Καθοδική είναι στα τελευταία δυο παιχνίδια η πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, που μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες απέναντι στη Δάφνη Αγ. Δημητρίου και τον Παναθλητικό, γνώρισε δυο συνεχόμενες ήττες από τον Εύνικο εκτός έδρας και την Τετάρτη το μεσημέρι από τη Νίκη Λευκάδας, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Η ομάδα του Τζον Μαργαρίτη πρόσθεσε μία ακόμη κακή εμφάνιση το μεσημέρι της Τετάρτης απέναντι στη Νίκη Λευκάδας, που κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο από το παιχνίδι, επικρατώντας του ΠΑΣ με 61-70.

Η ευκολία με την οποία οι παίκτριες του ΠΑΣ κάνουν το λάθος, η κακή αμυντική λειτουργία και η έλλειψη εναλλακτικών επιλογών στον μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού στην επίθεση, είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν και την εμφάνιση της Τετάρτης. Σε συνδυασμό με την ευκολία με την οποία οι Εβόντο και η Έφα φορτώθηκαν με φάουλ, αφαιρώντας τη δυνατότητα να παίξουν μία φυσιολογική άμυνα, ήρθε η ήττα με την ομάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να αναζητά απεγνωσμένα ένα βαθμολογικό σωσίβιο.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 32-36, 40-53, 61-70.

Ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας Σταύρος Νανάκος σε δηλώσεις του αμέσως μετά το παιχνίδι, τόνισε, ότι στη διαμόρφωση του τελικού σκορ έπαιξαν ρόλο τα φάουλ με τα οποία φορτώθηκαν οι ψηλές παίκτριες του ΠΑΣ, όπως όμως και το καλό διάβασμα που είχε κάνει η ομάδα του για τον τρόπο ανάπτυξης του ΠΑΣ.

«Περιμέναμε ένα παιχνίδι ντέρμπι, όπως και ήταν μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο, όπου καταφέραμε με ένα σερί να φτιάξουμε μία διαφορά που μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Και οι δύο ομάδες έχουν μικρό ροτέισον και σε τέτοια παιχνίδια παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες, όπως ήταν τα φάουλ που έκαναν νωρίς οι παίκτριες του ΠΑΣ. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στο πως θα παίξουμε στην άμυνα και πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και το κερδίσαμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΣ και στον κόσμο της για το πόσο πολύ έχει αγαπήσει το μπάσκετ και δίνει δύναμη στην ομάδα του».

Από τη δική του πλευρά ο Τζον Μαργαρίτης δήλωσε: «Το σημερινό παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε, γιατί έχουμε πέσει χαμηλά στη βαθμολογία, όμως δεν έγινε τελικά αυτό που θέλαμε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν έγινε αυτό και από αύριο θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας ώστε να φτάσουμε σε νίκες. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι με τη Νίκη, τα φάουλ με τα οποία χρεώθηκαν οι ψηλές μας παίκτριες από νωρίς και αυτό είναι ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή σε όλα τα παιχνίδια. Ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να παίξουμε το ίδιο καλά, στο ίδιο επίπεδο και στα τέσσερα δεκάλεπτα των αγώνων. Και οι αθλήτριες και εγώ θα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά σημεία του παιχνιδιού μας, γιατί αν δούμε τη στατιστική ανάλυση των αγώνων, καταλαβαίνουμε, ότι αν δε βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς, δε θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που θέλουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ