Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο ΠΑΣ θα έχει δική του «σφραγίδα»

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Ηρ. Μεταξάς για τον ΠΑΣ που ονειρεύεται

 

Η απόκτηση μίας ξεκάθαρης ποδοσφαιρικής ταυτότητας, μίας «σφραγίδας», όπως χαρακτηριστικά είπε, για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είναι ο κυρίαρχος ποδοσφαιρικός και προπονητικός στόχος ρου Ηρακλή Μεταξά, που μίλησε για πρώτη φορά στα τοπικά μέσα σε μία συνέντευξη Τύπου, με αφορμή και το τέλος του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας και της τελικής ευθείας πλέον στην οποία μπήκε η ομάδα για το πρωτάθλημα.

Ο κ. Μεταξάς ρωτήθηκε για τον στόχο που θα έχει η ομάδα, αποφεύγοντας ωστόσο να τον οριοθετήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δε μπορεί να υπάρχει ένας μόνο στόχος, αλλά πρέπει να έχουμε περισσότερους», προσθέτοντας, ότι αυτό που θέλει, είναι να δει την ομάδα να είναι έτοιμη, για να κερδίζει κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από την έδρα και τον αντίπαλο.

«Πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε. Αν το κάνουμε 10 φορές θα είναι καλά, αν το κάνουμε 20, ακόμα καλύτερα και βλέπουμε μετά το αποτέλεσμα. Αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω και στους παίκτες είναι ότι όλοι θέλουμε να πετύχουμε το γκολ, μπορούμε όμως να κάνουμε το σωστό; Να κάνουμε τις σωστές κινήσεις; Αν τις κάνουμε θα έρθει και το γκολ. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το τέλος, αλλά την αρχή και πως θα χτίσουμε αυτό το τέλος. Έτσι θα κινηθεί η ομάδα, ομαδικά. Η ομάδα πρέπει να έχει μία σφραγίδα. Όπου κι αν παίζουμε να ξέρει ο αντίπαλος ότι δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Όποιος και να μας παίξει να σκέφτεται ότι ίσως να μην έχω πολύ όρεξη να αντιμετωπίσω σήμερα τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, γιατί θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Αυτό πρέπει να βγαίνει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ρωτήθηκε και στη συνέχεια εάν υπάρχει ο στόχος της παραμονής, για να… προσπεράσει την ερώτηση, λέγοντας, ότι ο ΠΑΣ έχει στόχο να κερδίσει το επόμενο παιχνίδι.

«Ποτέ δεν έβαλα έναν στόχο να είμαστε στο ένα, στο δύο ή στο 10. Ο στόχος μου είναι πάντα να χτυπήσουμε το επόμενο παιχνίδι. Αν το καταφέρουμε αυτό πολλές φορές, θα είμαστε εντάξει και με την κατάταξη στο ταμπλό. Έτσι θα πηγαίνουμε κάθε φορά, με στόχο να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και θα δούμε που θα φτάσουμε».

Εντυπωσιασμένος από την ενότητα

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Μεταξάς είπε πως εκείνο που τον έχει εντυπωσιάσει, είναι το κλίμα και πνεύμα ομαδικότητας και ενότητας στα αποδυτήρια. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια και με την ενότητα που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Είμαι 30 χρόνια προπονητής και είναι σπάνιο φαινόμενο να το βλέπεις αυτό σε όλα τα παιδιά».

«Θα είμαστε έτοιμοι»

Ο προπονητής του ΠΑΣ δήλωσε βέβαιος, ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παρότι μέχρι τότε θα έχει δώσει μόλις τρία φιλικά, χωρίς πάντως να μπορεί να πει και ο ίδιος εάν αυτό είναι καλή ή κακό.

«Αν συνεχίσουμε με τον ρυθμό που δουλεύουμε τώρα θα είμαστε πολύ έτοιμοι. Με μια προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια χωρίς φιλικά και να βγαίνει χθες τέτοιο πάθος, δύναμη και προσπάθεια, είναι σπάνιο και είναι θετικό. Είναι όπως είναι τα φιλικά. Μερικές φορές νομίζουμε ότι αν κερδίζουμε τα φιλικά, θα κερδίσουμε και στα επίσημα. Αν δεν κάνω λάθος η Μπάγερν έχει 4 ήττες σε φιλικά. Τι σημαίνει αυτό, ότι θα πέσει κατηγορία; Θα παλέψουμε την κατάσταση, αν τα εμπόδια είναι μεγάλα θα πηδήξουμε λίγο παραπάνω και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν έχουμε εμπειρία από άλλες προετοιμασίες για να πούμε αν είναι καλό ή κακό που είναι λίγα τα φιλικά. Δεν υπάρχει αυτό το δεδομένο».

Άφησε ανοιχτό το θέμα Κόντε

Με τον Μορέιρα να κάνει την Πέμπτη την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΣ και να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις, ο κ. Μεταξάς τόνισε, ότι η ομάδα θα κάνει ακόμη 1-2 μεταγραφικές κινήσεις, ενώ αναφορικά με το εάν εξακολουθεί να υπάρχει ή όχι θέμα Κόντε, η διπλωματική του απάντηση έδειξε, ότι οι δύο πλευρές είναι μάλλον πολύ κοντά σε συμφωνία για τη μεγάλη επιστροφή του ισπανού επιθετικού. «Ο Κόντε είναι γνωστός παίκτης στον ΠΑΣ, απλά δεν αναφέρουμε αυτή τη στιγμή ονόματα. Σχολιάζουμε και λέμε μόνο για τους παίκτες που είναι στην ομάδα. Αυτό το κάνω πάντα. Τον γνωρίζουμε τον Κόντε, έχουμε καλή συνεργασία με τον πρόεδρο και τον γιο του, μαζί βγαίνουν οι αποφάσεις και θα βγουν 1-2 ακόμα τέτοιες αποφάσεις για τα μεταγραφικά. Θα συζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ