Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΠΕΑΚΙ – Πλούσια δράση σε Κολυμβητήριο και Κλειστό Γυμναστήριο

Από σήμερα και για το τριήμερο οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης

 

Στα Γιάννενα χτυπά αυτό το τριήμερο η «καρδιά» των Πανελληνίων Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβησης, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ, στη Λιμνοπούλα, από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Στους αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 600 αθλητές από 35 περίπου σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, αφορούν τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, Νέων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων (Α’- Β’) και Προαγωνιστικών (Α’- Β’) και θα πραγματοποιηθούν συνολικά έξι αγωνιστικές, με τις πρωινές να έχουν ώρα έναρξης στις 9.15 και τις απογευματινές στις 17.15.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει σήμερα στις 17.00 στο Κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα, παρουσία του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυρ. Γιαννόπουλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Δυτικής Στερεάς, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Ηλίας Σπυριούνης, ο Αλέξανδρος Ξιάρχος, τεχνικός διευθυντής για την τεχνική κολύμβηση στην ΚΟΕ και ο αντιπρόεδρος της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ Χ. Λαζάνης στάθηκαν στη σημασία που έχει και για το άθλημα και για την οικονομία της πόλης η διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

«Ο αριθμός συμμετοχών είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε διοργάνωση τεχνικής κολύμβησης στη χώρα μας, κάτι που δείχνει αφενός την ανάπτυξη του αθλήματος αφετέρου τη δυνατότητα των Ιωαννίνων να φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις. Τα Γιάννενα έχουν μπει δυναμικά στον χάρτη των διοργανώσεων της ΚΟΕ και με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη συνδρομή των τοπικών φορέων θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις», τόνισε ο κ. Σπυριούνης.

Ο κ. Ξιάρχος από την πλευρά του στάθηκε στην ραγδαία ανάπτυξη και πρόοδο του αθλήματος, σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και ειδικότερα στα Ιωάννινα, με σημαντικό ρόλο να έχει παίξει η άρτια διεξαγωγή τόσο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών το 2019, όσο και ο αγώνας Open Water, στη λίμνη Παμβώτιδα πριν από μερικούς μήνες.

«Η άρτια διοργάνωση των αγώνων αυτών αποτελεί αφενός εχέγγυο για τη διεξαγωγή και άλλων αγώνων, όπως όμως μας δείχνει και το δρόμο για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που διαθέτουμε ως χώρα, για την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά και του αθλητικού τουρισμού συνολικά», ανέφερε ο κ. Ξιάρχος.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο

Παράλληλα, πέντε αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ, αλλά και χάντμπολ περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, 11-12 Φεβρουαρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ, στη Λιμνοπούλα.

Οι αγώνες βόλεϊ είναι για τη Α2 Εθνική Γυναικών και για τη Β’ Εθνική Ανδρών, οι αγώνες μπάσκετ είναι για την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ Ανδρών και για την Α2 Κατηγορία με αμαξίδιο, ενώ το ματς χάντμπολ είναι για το παιδικό τουρνουά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου:

15.00: Μπάσκετ Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ / Αστράκα – Φαίακας

18.00: Βόλεϊ Α2 Εθνική Γυναικών / ΠΑΣ Γιάννινα – Νίκη Αλεξ.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου:

13.00: Μπάσκετ με Αμαξίδιο (Α2 Κατηγορία) / IBC – Πανσερραϊκός

15.00: Χάντμπολ Παιδικό / ΑΟΙ – Παναιτωλικός

17.00: Βόλεϊ Β’ Εθνική Ανδρών / ΑΣ Γιάννενα – ΓΣ Άρτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ