Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ο Τάσος Λάγκας

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του «Σπάρτακου», Τάσος Λάγκας εξελέγη πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Ο Τάσος Λάγκας εξελέγη νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, συγκεντρώνοντας 22 ψήφους έναντι 14 του Γιάννη Γέροντα. Εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) εξελέγη ο Πύρρος Δήμας με 22 ψήφους έναντι 14 του Κώστα Κορλού, ενώ αναπληρωματικό μέλος αναδείχθηκε ο Φώτης Καϋμενάκης με 22 ψήφους έναντι 14 του Βίκτωρα Μήτρου.

Παράλληλα, η επανεκκίνηση του αθλήματος, με την σταδιακή επιστροφή των αθλητών στις προπονήσεις με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών όρων και καννών, είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Ο κ. Λάγκας στις πρώτες του δηλώσεις στα τοπικά μέσα τόνισε, ότι η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι τεράστια, όμως με όπλο την εμπειρία τη δική του και των συνεργατών του, εκτιμά, ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν διαφοροποιηθεί, λόγω της πανδημίας.

«Το μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή, είναι να επανεκκινήσουμε το άθλημα. Οι προπονήσεις έχουν σταματήσει, πολλοί αθλητές έχουν αποχωρήσει από το άθλημα και θα πρέπει εκτός των άλλων, να αναζητήσουμε και νέα ταλέντα. Θεωρούμε αυτονόητο και δίκαιο να επανεκκινήσει η ερασιτεχνική αθλητική δραστηριότητα, γιατί στις προπονήσεις μας υπάρχουν και τηρούνται οι αποστάσεις, οι αθλητές προπονούνται μόνοι τους, χωρίς επαφή με κάποιον άλλο, τη στιγμή, που αποδεχόμαστε τη λειτουργία των σχολείων και την ταυτόχρονη παρουσία 25 μαθητών σε κάθε τάξη. Ο αθλητισμός συνολικά αλλά και η άρση βαρών πήγε πολύ πίσω με την πανδημία και θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε σε μία φυσιολογική κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο κ. Λάγκας.

Η ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια αποτελεί επίσης κορυφαίο στόχο για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών όπως ανέφερε.

«Οφείλει η Πολιτεία να στηρίξει την Ομοσπονδία και με τη σειρά μας εμείς, να στηρίξουμε τα σωματεία, που δεν έχουν πλέον έσοδα αφού δε λειτουργούν οι ακαδημίες. Παράλληλα όμως υπάρχει ανάγκη να συσταθούν νέα σωματεία στην περιφέρεια, γιατί υπάρχουν πόλεις που διαθέτουν αθλητές, δε διαθέτουν όμως σωματεία. Έτσι, για παράδειγμα υπάρχουν αθλητές από την Άρτα ή την Ηγουμενίτσα που αναγκάζονται να έρχονται στα Γιάννενα για τις προπονήσεις τους, ενώ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σωματεία στις πόλεις αυτές και σε άλλες, ώστε να προσελκύσουμε και νέα παιδιά στο άθλημα. Ο δρόμος είναι δύσκολος,

οι προκλήσεις πάρα πολλές, όμως πιστεύω, ότι με καλή διάθεση και δουλειά θα φτάσουμε σε πάλι το άθλημα σε ένα καλό επίπεδο. Ίσως όχι στο ίδιο επίπεδο με εκείνο των προηγούμενων ετών, με τους αθλητές που χάρισαν μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας, αλλά σε ένα πολύ καλό διεθνές επίπεδο», κατέληξε ο κ. Λάγκας.

Παράλληλα, η Επιτροπή Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, με ανακοίνωσή της, συγχαίρει θερμά τον Τάσο Λάγκα, πρόεδρο του Σπάρτακου Ιωαννίνων, για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, στις εκλογές που διενεργήθηκαν σήμερα.

«Με την πολύχρονη εμπειρία του και την πλούσια προσφορά του στο άθλημα της άρσης βαρών ο κ. Λάγκας έχει όλες τις δυνατότητες να επαναφέρει το άθλημα που γέμισε με περηφάνια για δεκαετίες όλους τους έλληνες στην θέση που του αξίζει. Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ δηλώνει πως θα είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί και του εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», με ανακοίνωσή της, συγχαίρει τον Πρόεδρο του Σπάρτακου Ιωαννίνων, Τάσο Λάγκα, για την εκλογή του στην θέση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

«Είμαστε σίγουροι πως υπό την προεδρία του το άθλημα που χάρισε στην χώρα μας  σημαντικότατες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, με μετάλλια σε ευρωπαϊκούς, παγκόσμιους και ολυμπιακούς αγώνες, μπορεί να ανθίσει ξανά. Η πορεία του στο χώρο, ως πρόεδρος του Συλλόγου των Ολυμπιονικών, του Σπάρτακου Ιωαννίνων, αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για την επιτυχία του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ