Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

URSA TRAIL 2021 – Με πολλαπλά μηνύματα η φετινή διοργάνωση

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε η ξεχωριστή φετινή διοργάνωση Ursa Trail 2021, που πραγματοποιήθηκε για τρείς ημέρες στο Μέτσοβο, δείχνοντας πως και τέτοιες διοργανώσεις επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Ο περσινός αγώνας τον Μάιο αναβλήθηκε λόγω των συνθηκών της πανδημίας, στο τέλος Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν κάποιες από τις διαδρομές, όχι όμως και ο αγώνας των 40 χιλιομέτρων, που αποτελεί την ταυτότητα της διοργάνωσης, και το ραντεβού ανανεώθηκε για το περασμένο τριήμερο που η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι αυστηρές προϋποθέσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τον περιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων επηρέασε αναμφίβολα τη διοργάνωση, σε συνδυασμό και με το ότι οι πολλές αναβολές και σε άλλους αγώνες, τους προηγούμενους μήνες είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση αρκετών διοργανώσεων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Έτσι, όπως εξήγησε μιλώντας στο Ioannina TV, ο Νίκος Καλοφύρης, πρόεδρος του ΑΟ Μετσόβου, που είναι και ο διοργανωτής του αγώνα, αρκετοί αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή σε άλλους αγώνες ορεινού τρεξίματος, όπως στον Olympus Marathon, που διεξάγεται σε δύο εβδομάδες, δε συμμετείχαν στον αγώνα του Μετσόβου.

«Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης και όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτόν με κάποιον τρόπο, είναι, ότι μπορούμε να βρούμε τον τρόπο, να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι αγαπάμε. Τα μονοπάτια στην περιοχή είναι σε άριστη κατάσταση και είναι επισκέψιμα και στη διάθεση κάθε πολίτη. Αυτό που θέλουμε να πούμε όμως, είναι, ότι είμαστε εδώ, παρόντες και μπορούμε με ασφάλεια να διοργανώσουμε αγώνες. Είναι σαν να πατάμε το start ξανά από την αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλοφύρης.

Νέος αγώνας

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε και από τη διεξαγωγή ενός νέου αγώνα, με την επωνυμία Katara Vertical, σε μία διαδρομή 5 χλμ. με 900 μέτρα υψομετρική, που έγινε την Παρασκευή, με τη συμμετοχή 50 αθλητών.

Ο μεγάλος αγώνας έγινε το Σάββατο στη διαδρομή των 40 χλμ. με τη συμμετοχή 200 αθλητών, ενώ την Κυριακή το τριήμερο του Ursa Trail ολοκληρώθηκε με τον αγώνα των 21 χλμ. και με συμμετοχή 300 αθλητών.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις κατηγορίες ανδρών – γυναικών και στις τρεις διαδρομές έχουν ως εξής:

Katara Vertical:

Στην κατηγορία ανδρών νικητές ήταν: πρώτος ο Παγουνάδης Αθανάσιος με χρόνο 36:15, δεύτερος ο Διαλεκτός Γιώργος με χρόνο 37:54 και τρίτος ο Μπαλαμώτης Βασίλης με 38:34.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μποσκοπούλου Κωνσταντίνα με χρόνο 46:38, δεύτερη η Χαιροπούλου Δήμητρα με χρόνο 48:15 και τρίτη η Ζιώγα Νίκη με 49: 51.

Αγώνας 41 χλμ.:

Στην κατηγορία ανδρών πρώτευσε ο Ζιάκας Άγγελος με χρόνο 4:26.17, δεύτερος ο Γουβαϊλης Χρήστος του Κων. με 4:28.55 και τρίτος ο Μπουμπουζιώτης Ευριπίδης με 4:31.08.

Στις γυναίκες πρώτη η Τσαλοκώστα Δήμητρα με χρόνο 5:22.31, δεύτερη η Χαιροπούλου Δήμητρα με 5:38.34 και τρίτη η Ξηροφότου Μάρθα με 5:51.

Αγώνας 21 χλμ.:

Στην κατηγορία ανδρών πρώτος ο Παγουνάδης Αθανάσιος με χρόνο 1:41:19, δεύτερος ο Τζουμάκας Αλέξανδρος με 1:46:28 και τρίτος ο Μπαλαμώτης Βασίλης με 1:47:11.

Στις γυναίκες πρώτες τερμάτισαν χέρι – χέρι η Σταμούλη Ζωή και η Μποσκοπούλου Κωνσταντίνα με το χρονόμετρο να δείχνει 2:24:34 και 2:24:35 αντίστοιχα. Τρίτη, η Δήμητρα Χαιροπούλου με χρόνο 2:25:16 στην οποία μπορεί να απονεμηθεί ο τίτλος της συνολικά καλύτερης αθλήτριας της διοργάνωσης, αφού έτρεξε και ανέβηκε στο βάθρο και στους τρεις αγώνες, κατακτώντας το Ursa Challenge.

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν στη διαδρομή για να είναι σε άριστη κατάσταση την ημέρα του αγώνα, αλλά και όσους στελέχωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφεραν η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Εθελοντών, Διασωστών, Σαμαρειτών Παράρτημα Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ