Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

«Ανάσα» για 4.500 επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Ανακοινώνονται οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος ενίσχυσης της περιφέρειας Ηπείρου – Οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων, είπε ο Αλ. Καχριμάνης

 

 

 

Το «χρώμα του χρήματος» μέχρι του τέλος του Απριλίου θα δουν 4500 μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις στην Ήπειρο, μέσα από το πρόγραμμα ενίσχυσης που υλοποιεί η περιφέρεια Ηπείρου, με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκ. ευρώ.

Η περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια του περιφ. συμβουλίου ο Αλ. Καχριμάνης να ανακοινώσει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 7 Απριλίου τους οριστικούς πίνακες κατάταξης των δικαιούχων επιχειρήσεων, που έχουν θετική αξιολόγηση.

Το ακόμη πιο σημαντικό όμως, είναι, ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχοντας προνοήσει μέσω της διακήρυξης από τη Διαχειριστική της Αρχή, θα προχωρήσει άμεσα, εντός του Απριλίου στην πληρωμή των δικαιούχων, με ποσά που κυμαίνονται από 2.000 έως και 15.000 ευρώ. Πρόκειται, όπως ανέφερε στην ενημέρωση προς το Σώμα, για τη μοναδική περιφέρεια της χώρας, που υλοποιεί το πρόγραμμα με τον συγκεκριμένο τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης πληρωμής της ενίσχυσης στους δικαιούχους, χωρίς αναμονή για το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων. Έχουν υποβληθεί 8500 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 4500 έχουν αξιολογηθεί θετικά. Έχουν υποβάλει ενστάσεις περίπου 500 επιχειρήσεις, οι οποίες ίσως ενταχθούν στην πορεία, χωρίς όμως η πορεία των δικών τους ενστάσεων να επηρεάζει την πληρωμή των υπολοίπων.

Αν παρόλα αυτά, οι ενστάσεις γίνουν αποδεκτές και οι επιχειρήσεις αυτές ενταχθούν επίσης στο πρόγραμμα, τότε θα απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση με ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου

«Είμαστε η πρώτη και μοναδική περιφέρεια της χώρας που υλοποιεί το πρόγραμμα με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση στην πληρωμή των δικαιούχων και χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε την εξέταση των ενστάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ