Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Χρ. Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Την απόφαση του πρωθυπουργού για δημιουργία υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Υπουργός αναλαμβάνει ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων στην Ε.Ε., στον οποίο θα αποδοθεί τιμητικά πολιτογράφηση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης. Όπως σημείωσε, «οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».

Καθήκοντα υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Τουρνάς, πρώην αρχηγός ΓΕΑ, από τις 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ