Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΡΟΒΟΥ – Σχεδόν 22.000 αυτοκίνητα σε τέσσερις ημέρες!

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας και την Πρωτομαγιά

 

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και αυτή τη φορά επιβεβαιώνουν το πόσο μεγάλη και αυξημένη ήταν η κίνηση τις ημέρες του Πάσχα και προς την Ήπειρο και τα Γιάννενα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, τα αριθμητικά στοιχεία της διέλευσης οχημάτων από τα διόδια της Ιόνιας Οδού στο ύψος του Τερόβου, με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, από τη Μεγ. Τετάρτη επιβεβαιώνουν ότι η φετινή ήταν μία από τις μεγαλύτερες «εξόδους» της τελευταίας δεκαετίας.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Νέα Οδό, από τη Μεγ. Τετάρτη μέχρι και το Μεγ. Σάββατο πέρασαν από τα διόδια του Τερόβου με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, 21.796 Ι.Χ, με τους μεγαλύτερους αριθμούς να καταγράφονται τη Μεγ. Πέμπτη (7.644) και τη Μεγ. Παρασκευή (6.311) αντίστοιχα.

Εξίσου εντυπωσιακοί όμως, είναι και οι αριθμοί των Ι.Χ που πέρασαν τα διόδια του Τερόβου και μετά το Πάσχα επίσης με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, αφού μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι διελεύσεις ξεπέρασαν τις 10.000 Ι.Χ, κάτι που επιβεβαιώνει και τις αναφορές και εκτιμήσεις των παραγόντων του τουρισμού, ότι το ρεύμα επισκεψιμότητας στην περιοχή, παραμένει αμείωτο και θα είναι έτσι, μέχρι και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Αντίστοιχα, τις δύο ημέρες μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα και την Τρίτη στο αντίθετο ρεύμα, αυτό με κατεύθυνση από τα Ιωάννινα προς το Αντίρριο, ήταν σημαντικός ο αριθμός των Ι.Χ, αφού συνολικά έγιναν 14.712 διελεύσεις, με περίπου 7.000 Ι.Χ να φεύγουν από την περιοχή και να κινούνται προς το Αντίρριο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ