Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΗΠΕΙΡΟΣ – Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές

Στην περιφέρειά μας συμμετέχουν 2. 289 μαθητές ΓΕΛ και 647 των ΕΠΑΛ

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις βρίσκονται χιλιάδες μαθητές, καθώς οι εξετάσεις κάνουν πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα, με τους υποψηφίους να διεκδικούν μια θέση στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, Κώστας Καμπουράκης εξήγησε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, οι οποίες ξεκινούν με μια μέρα διαφορά.
Όσον αφορά για την χρήση μάσκας στην διαδικασία, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η επιτροπή των ειδικών, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ωστόσο το μέτρο θα καταργηθεί για τις υπόλοιπες σχολικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Αντίστοιχα οι μάσκες καταργούνται και στα πανεπιστήμια. Η νέα άρση μέτρων έναντι του κορωνοϊού που εισηγούνται οι ειδικοί, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου, ενώ επισημαίνεται πως για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ισχύει η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία συμμετέχουν από τα Γιάννενα 1.234 μαθητές και μαθήτριες και 438 από την Άρτα, 94 από την Θεσπρωτία και 411 από την Πρέβεζα. Συνολικά στις Πανελλαδικές συμμετέχουν 2.289 μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις σε 35 εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί ήδη.
Στις εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συμμετέχουν 291 μαθητές και μαθήτριες στα Γιάννενα, στην Άρτα 150, στη Θεσπρωτία 94, 112 στην Πρέβεζα σε τέσσερα εξεταστικά κέντρα
«Είμαστε έτοιμοι και η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια. Ευχόμαστε στα παιδιά καλή επιτυχία με ηρεμία και συγκέντρωση» τόνισε ο κ. Καμπουράκης
Αναφορικά με το αίτημα των γονέων παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ο κ. Καμπουράκης εξήγησε ότι ακολουθούν όλα όσα ορίστηκαν από το υπουργείο λέγοντας ότι πάντα τηρείται η ισονομία.
Υποψήφιοι ΓΕΛ:
Άρτα 438 σε 8 εξεταστικά κέντρα
Θεσπρωτία 94 σε 5 εξεταστικά κέντρα
Ιωάννινα 1.234 σε 15 εξεταστικά κέντρα
Πρέβεζα 411 σε 7 εξεταστικά κέντρα
Σύνολο: 2.289 σε 35 εξεταστικά κέντρα
Υποψήφιοι ΕΠΑΛ:
Άρτα 150 σε ένα εξεταστικό κέντρο
Θεσπρωτία 94 σε ένα εξεταστικό κέντρο
Ιωάννινα 291 σε ένα εξεταστικό κέντρο
Πρέβεζα 112 σε ένα εξεταστικό κέντρο
Σύνολο: 647 σε τέσσερα εξεταστικά κέντρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ