Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Και επίσημα, από το Σάββατο, σε προεκλογική «τροχιά»

Ο Πρωθυπουργός, από την Κέρκυρα, επιβεβαίωσε πως στις 22 Απριλίου θα κλείσει η Βουλή – Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας»

 

Το Σάββατο 22 Απριλίου θα εκκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων του 2030.

Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων 48 ωρών για κλείσιμο της Βουλής, το Σάββατο, με τον κ. Μητσοτάκη, να αναμένεται την ημέρα αυτή να συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

«Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε τα Ιόνια νησιά και την πατρίδα μας. Σκοπός της πολιτικής μας είναι να βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την άλλη, ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο ΕΣΠΑ, πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 31 δισ. ευρώ για το οποίο υπενθύμισε ότι διαπραγματεύτηκε επί ημέρες.

«Η νησιωτική πολιτική ήταν εξ αρχής στο επίκεντρο των κυβερνητικών μας προτεραιοτήτων. Αν πετύχαμε πολλά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από εδώ και στο εξής», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στις υποδομές με ξεχωριστή αναφορά στις λιμενικές υποδομές. Μίλησε επίσης για τις οδικές συνδέσεις με ξεχωριστή αναφορά στο δρόμο Αργοστόλι – Πόρος και στην υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας.

«Απορρίμματα. Η κατάσταση ήταν τραγική. Η Κέρκυρα αντικειμενικά έχει καθαρίσει. Το μέλλον έχει πολύ περισσότερη ανακύκλωση, ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων, χωρίς χώρους υγειονομικής ταφής», σημείωσε. Μίλησε επίσης για τις παρεμβάσεις που έγιναν μετά τις θεομηνίες που έπληξαν τα νησιά και στις επενδύσεις που γίνονται στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Συνολικά το αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ. για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων περιλαμβάνει περισσότερα από 260 έργα με προϋπολογισμό 1,3 δισ. ευρώ και λοιπές παρεμβάσεις 500 εκ. ευρώ.

Η πολιτική αντιπαράθεση

Την ίδια στιγμή, η πολιτική κόντρα γύρω από την υπόθεση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση κατά του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έχει κυριαρχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει αποστάσεις και να δηλώνει άγνοια για τις προ τριών ετών καταγγελίες, τη Ν.Δ. να ζητά σαφέστερες εξηγήσεις αμφισβητώντας την ειλικρίνεια των δηλώσεων τόσο του κόμματος όσο και του ευρωβουλευτή. Την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή.

Το κύριο πεδίο της αντιπαράθεσης είναι η δημοσιοποίηση του ονόματος και φωτογραφικού υλικού της καταγγέλλουσας, ενέργεια όμως την οποία δεν παραδέχεται κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα είναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για βαριά ποινικά αδικήματα, ενώ το ακριβές περιεχόμενο της κατηγορίας, παραμένει άγνωστο.

«Είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαρρέουν ονόματα χωρίς να σέβονται την ποινική διαδικασία», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. από την άλλη διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η διαρροή ονομάτων. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος για το ΣΥΡΙΖΑ να διαρρεύσουν στοιχεία της καταγγέλλουσας».

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί και για αυτό οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ