Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-Αίτημα για μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας στο τέλος Φεβρουαρίου ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων μιας και τα οχήματά τους ωστόσο να βρίσκονται σε ακινησία σχεδόν έναν χρόνο.

Τα προβλήματα του κλάδου είναι συσσωρευμένα καθώς έχουν σταματήσει εδώ και μήνες κάθε δρομολόγιο και δεν υπάρχει στον ορίζοντα τίποτα θετικό. Το μόνο αισιόδοξο μήνυμα είναι αυτό που αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο που διαφαίνεται ότι κάτι μπορεί να κινηθεί στον τουρισμό.

Μέχρι τότε όμως,  η Ένωση Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων ζητά μαζί με άλλες ενώσεις της χώρας από το Υπουργείο Οικονομικών να μην καταβληθούν  τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων τονίζονται τα εξής: «Στα τέλη Φεβρουαρίου τελειώνει η παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας που έδωσε η Κυβέρνηση. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών των σωματείων των τουριστικών λεωφορείων ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση τι θα γίνει με τα φετινά τέλη κυκλοφορίας».

«Διεκδικούμε τον συμψηφισμό των τελών του 2021 με τα περσινά γιατί οπως και πέρυσι έτσι και φέτος του τουριστικά λεωφορεία είναι κλειδωμένα για πάρα πολλούς μήνες ή στην χειρότερη περίπτωση στην εξίσωση με τα τέλη κυκλοφορίας πού πληρώνουν και τα λεωφορεία των Κτελ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Δεβελέγκας.

Να θυμίσουμε ότι τα λεωφορεία 50 θέσεων των Κτελ πληρώνουν 300 € και τα αντίστοιχα τουριστικά 595 €.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ