Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ – Με δυσκολία η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

Με ικανοποιητικό ρυθμό κινούνται οι παραγγελίες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές ενώ κάποιοι σπεύδουν να προμηθευτούν καθώς κανείς δε ξέρει τι μέλει γενέσθαι με την έκπτωση των 7 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ήδη, πολλοί είναι εκείνοι που θέλησαν να προλάβουν την έκπτωση αυτή που προστίθεται στην έκπτωση που έχει δώσει το κράτος προκειμένου να αγοράσουν πιο φτηνά το πετρέλαιο.

Οι καταναλωτές πήραν χαρτί και μολύβι έκαναν τους υπολογισμούς τους και προμηθεύονται ανάλογα με τα οικονομικά τους. Μέσα στους υπολογισμούς των καταναλωτών είναι και η επιδότηση που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ενώ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου υπολογίζονταν και τα 7 λεπτά επιπλέον χωρίς κανείς να ξέρει εάν αυτή η έκπτωση θα συνεχίσει να υπάρχει για τους καταναλωτές.

«Υπήρξε μια  παροχή έκπτωσης περίπου 7 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης στην οποία προχώρησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια σε μια προσπάθεια στήριξης της αγοράς και των καταναλωτών. Η έκπτωση γίνεται προς τις εταιρίες εμπορίας και από εκεί στον καταναλωτή. Με την έκπτωση αυτή συν την έκπτωση που ήδη έχει ανακοινώσει το κράτος, η τιμή διαμορφώνεται για τους καταναλωτές στα 1,36 με 1,38 ευρώ το λίτρο. Κανείς όμως δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει να ισχύει, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί ξαφνικά να δούμε να ανεβαίνει 7 λεπτά πάνω το πετρέλαιο» εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, κ. Θανάσης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί ότι η ζήτηση είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο καθώς ο κόσμος φοβάται την άνοδο που συμβαίνει τις περισσότερες φορές το τελευταίο διάστημα και άρα σπεύδει να κάνει προμήθεια. «Οι παραγγελίες είναι πολλές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές» επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Τέλος, για ακόμη μια φόρα καλεί τους καταναλωτές να συντηρούν τον καυστήρα προκειμένου να έχουν καλύτερη απόδοση στην καύση, αλλά και να κάνουν οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ