Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Υπόθεση όλων, το μέλλον των παιδιών μας

Εντυπωσιακή κινητοποίηση των πολιτών ανά τη χώρα για να προσφέρουν εθελοντική επιτήρηση και δασοπυρόσβεση

Οι δραματικές στιγμές των τελευταίων ημερών στις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα και κυρίως στο νησί της Εύβοιας έχουν κινητοποιήσει ένα τεράστιο κύμα εθελοντικής ενίσχυσης στον τομέα της εποπτείας και φύλαξης των ευαίσθητων σημείων κάθε περιοχής και κυρίως των δασικών εκτάσεων στην ύπαιθρο, των δασών και αλσυλλίων στους αστικούς ιστούς. Η κινητοποίηση είναι μαζική και έχει χαρακτηριστικά πρωτοφανή, όπως σημειώνουν οι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος και οι πυροσβέστες ανά τη χώρα, που συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες. Όπως αποδείχθηκε άλλωστε και στη φωτιά της Εύβοιας, μόνοι τους, το Πυροσβεστικό Σώμα και οι κρατικοί φορείς και οι υπηρεσίες, δεν είναι σε θέση να τα καταφέρουν με το «θηρίο» της πυρκαγιάς, αλλά απαιτείται η ενίσχυση και η εθελοντική προσφορά κάθε συμπολίτη που είναι σε θέση και έχει τη δύναμη και την ικανότητα να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου, σε δασική έκταση και η οποία κινήθηκε προς την κορυφογραμμή, για να ελεγχθεί και να κατασβεστεί αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αφού συνέδραμε ένα αεροσκάφος Καναντέρ και ένα ελικόπτερο με στοχευμένες ρίψεις, δημιούργησε ένα αντίστοιχο κύμα εθελοντικής παρουσίας και ενδιαφέροντος πολιτών, να βρεθούν σε ευαίσθητα σημεία της υπαίθρου και να ενημερώνουν τις αρχές για οτιδήποτε ύποπτο δουν ή να ειδοποιήσουν άμεσα, εάν υπάρχει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία, δέχθηκαν πληθώρα αιτημάτων και εθελοντικής προσφοράς, από συμπολίτες, που έθεσαν και εαυτούς, αλλά και μέσα στη διάθεση των υπηρεσιών.

Όλοι αυτοί προστέθηκαν σε εκείνους που ανήκουν στο μητρώο της Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο, όπως είναι η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, οι κυνηγετικές οργανώσεις, οι ραδιοερασιτέχνες, η Λέσχη 4Χ4 και πολλοί ακόμη σύλλογοι, σωματεία και φορείς, οι οποίοι βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου σε καθεστώς επιφυλακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ