Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – Η Κυβέρνηση στηρίζει στην πράξη τον πρωτογενή τομέα

Την Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» επισκέφθηκε ο υφυπουργός, Γ. Στύλιος, όπου και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Μιχ. Παναγιωτάκη

 

Στην πράξη στηρίζει η Κυβέρνηση τον πρωτογενή τομέα, όπως αυτό αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένες επιλογές της πολιτείας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και από όσα είπε χθες, από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος, ο οποίος επισκέφθηκε τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Μιχάλη Παναγιωτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Παναγιωτάκης, ενημέρωσε τον κ. Στύλιο για τα ανοιχτά ζητήματα και τις προκλήσεις του κλάδου, από τη σκοπιά των επιχειρήσεων με ιδιαίτερη αναφορά στις πιέσεις λόγω του πληθωρισμού, σημειώνοντας όμως πως οι κινήσεις και αποφάσεις της Πολιτείας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια.

«Εμείς δεν έχουμε να ζητήσουμε κάτι από την πολιτεία. Είμαστε σε μια δυναμική οικονομία, τα προγράμματα του υπουργείου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και εμείς κοιτάμε πώς μπορούμε ως ΔΩΔΩΝΗ να προσφέρουμε σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, από τους παραγωγούς έως τους καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Στύλιος ανέφερε πως η «Δωδώνη» ήταν και παραμένει μία σημαντική εταιρία για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και επέμεινε περισσότερο στις επιλογές της Κυβέρνησης να στηρίξει και τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή τους παραγωγούς, αλλά και τις εταιρίες που βρίσκονται στη μεταποίηση.

«Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και αυτό το αναγνωρίζουμε. Γι’ αυτό ως Κυβέρνηση κινούμαστε προς δύο κατευθύνσεις, Η πρώτη είναι με μόνιμα μέτρα μείωσης της φορολογίας, όπου ήδη 54 φόροι έχουν μειωθεί και έχουν γίνει γενναίες μειώσεις στη φορολόγηση στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και με έκτακτα μέτρα, για να ανταποκριθούμε στις κρίσεις», ανέφερε.

Ο κ. Στύλιος υπενθύμισε τις ενισχύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο, την αγορά λιπασμάτων, αλλά και την αγορά ζωοτροφών. Απηύθυνεανοιχτή πρόσκληση έτσι για την τελευταία πρόσκληση που είναι ήδη ανοιχτή και θα παραμείνει έτσι για την υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, με συνολικό προϋπολογισμό 89 εκ. ευρώ και βασική προϋπόθεση να έχουν κοπεί τιμολόγια τουλάχιστον άνω των 2000 ευρώ. Οι πληρωμές μάλιστα θα γίνουν όπως ανέφερε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ