Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

1.268 παραβάσεις στην Ήπειρο σε μία εβδομάδα

Μπαράζ τροχονομικών ελέγχων σε όλη τη χώρα με εντολή Θεοδωρικάκου

 

Σε 23.082 ανήλθαν οι τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε 109.004 ελέγχους που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ, από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου, σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της σχετικής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των επικίνδυνων και αντικοινωνικών παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι 23.082 τροχαίες παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως εξής: 4.809 στην Αττική, 2.691 στη Θεσσαλία, 2.350 στην Κεντρική Μακεδονία, 2.239 στην Κρήτη, 1.718 στη Δυτική Ελλάδα, 1.404 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1.364 στη Θεσσαλονίκη, 1.268 στην Ήπειρο, 1.228 στην Πελοπόννησο, 1.217 στη Στερεά Ελλάδα, 950 στο Νότιο Αιγαίο, 774 στα Ιόνια Νησιά, 637 στο Βόρειο Αιγαίο και 433 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις αφορούν 6.466 για παράνομη στάθμευση, 5.349 για υπερβολική ταχύτητα, 1.507 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 1.426 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 774 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 566 για μη έλεγχο από ΚΤΕΟ, 511 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 416 ανασφάλιστα οχήματα, 337 για παραβίαση σηματοδότη, 268 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 256 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 229 για αντικανονικούς ελιγμούς, 167 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 105 για αντικανονικό προσπέρασμα, 98 για φθαρμένα ελαστικά, 70 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο, 53 για απόσπαση προσοχής οδηγού, 49 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 34 για αντικανονική χρήση φώτων, 31 για παραβίαση προτεραιότητας, 14 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και 4.356 για λοιπές παραβάσεις. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛΑΣ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και σε αυτό το πλαίσιο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Προηγούμενο άρθροΕΔΩΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ PAGURISTAS ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Επόμενο άρθροΤην πεποίθηση ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή και εξαγωγικό προσανατολισμό έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν και αυτή την κρίση σε ευκαιρία, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που φροντίζει να αναδείξει, όπως είπε, η ελληνική Κυβέρνηση στο εξωτερικό, εξέφρασε από τα Γιάννενα, ο Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης. Ο υφυπουργός Εξωτερικών – Οικονομικής Διπλωματίας που βρέθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων ως ο επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής; Στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου, χθες το απόγευμα, μίλησε στα τοπικά μέσα μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και αναφέρθηκε στο θετικό μομέντουμ για την ελληνική επιχειρηματικότητα στο εξωτερικό. «Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στις επιχειρήσεις είναι, ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν οι ευκαιρίες για την εξωστρέφεια, την ανάπτυξή τους και τη διεθνοποίησή τους στις αγορές του εξωτερικού. Οι ευκαιρίες υπάρχουν και δεν είναι ευχολόγια. Να δούμε πως η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία και πως η οικονομική διπλώματα μπορεί να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα, μέσα από το φιλοεπενδυτικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η ελληνική Κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες σε νέες αγορές, αξιοποιώντας τις ψηφιακές συνθήκες. Έχουμε ταξιδέψει στις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, τα Αραβικά Εμιράτα, και αλλού και έχουμε δημιουργήσει ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλες αυτές τις αγορές, παρά την ενεργειακή κρίση και την μεγάλη κρίση στην παραγωγή πρώτων υλών στον διατροφικό τομέα», ανέφερε ο κ. Φραγκογιάννης. Θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Φραγκογιάννη για την ανταπόκριση στην πρόσκληση που του έγινε, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ