Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ούτε βήμα πίσω για την ανάκληση αποφάσεων στο «Χατζηκώστα»

Ούτε βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνει το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, που ζητά την άμεση ανάκληση των αποφάσεων του διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» με βάση τις οποίες παρακάμφθηκε η δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία στη Διεύθυνση Διοικητικού – οικονομικού, όπως και στον Παθολογικό Τομέα.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Ιωαννίνων, Χρήστος Γρίβας και οι δύο αποφάσεις του διοικητή παρακάμπτουν την ιεραρχία και παραβιάζουν ουσιαστικά και τυπικά τις σχετικές διατάξεις περί αναπλήρωσης.
«Το μόνο που κάνει ο διοικητής του νοσοκομείου, είναι να εξυπηρετεί ημέτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρίβας, καλώντας τον διοικητή να τις ανακαλέσει και να τοποθετήσει στις θέσεις που αναφέρονται, τους συναδέλφους, που όπως υποστήριξε έχουν αποδεδειγμένα τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις.
Σε ανακοίνωσή του το ΝΤ Ιωαννίνων τονίζει επίσης, πως πρόκειται για προκλητικές αποφάσεις, ως απόρροια τη μη συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων για την κρίση και τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης.
«Σε περίπτωση που ο διοικητής επιμείνει στην απόφαση του, καλούμε την διοίκηση της 6ηςΥΠΕ και τον υπουργό Υγείας να μην επικυρώσουν τις αποφάσεις αυτές.
Καλούμε επίσης την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ να πάρουν  σχετικές αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Γρίβας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ