Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

«Η αγάπη δεν αγοράζεται, αλλά χαρίζεται…»

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά της Νατ. Μπέγκα στην κοινωνία

«Η αγάπη δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται, αλλά χαρίζεται σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, σε αυτούς που η φύση αδίκησε».
Μία πορεία ζωής, άρρηκτα συνδεδεμένης με την προσφορά στον συνάνθρωπο και ειδικότερα στα παιδιά, σε όλους εκείνους που έτυχε να γεννηθούν ή να αποκτήσουν κάποιας μορφής αναπηρία, αποτυπωμένη μέσα σε μία φράση. Η Νατάσα Μπέγκα, η γυναίκα που συνέδεσε την προσωπική της διαδρομή με την προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ, τιμήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης για την προσφορά της σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ίδρυμα Ελληνικής Ευεργεσίας της Διασποράς σε συνεργασία με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης απένειμε στην κα Μπέγκα την τιμητική πλακέτα αναγνώρισης της προσφοράς της στην περιοχή και στον συνάνθρωπο, κάνοντας μνεία στον άνθρωπο που αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του σε έναν υψηλό σκοπό.
Στη σύντομη ομιλία της η κα Μπέγκα εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους φορείς της περιοχής, αλλά κυρίως προς την τοπική κοινωνία, που ήταν πάντα δίπλα στις προσπάθειες και τα όνειρά της.
«Σε όλη τη ζωή μου, ήθελα να κάνω το καλό, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Σε όλη μου τη ζωή, ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους που η φύση αδίκησε. Πιστεύω, ότι η αγάπη δεν αγοράζεται. Η αγάπη δεν πουλιέται. Η αγάπη χαρίζεται σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, σε αυτούς ου η φύση αδίκησε. Αυτό έκανα και εγώ. Αφιέρωσα 42 χρόνια από τη ζωή μου σε αυτούς τους ανθρώπους και γι’ αυτό είμαι και ικανοποιημένη και δικαιωμένη», ανέφερε η κα Μπέγκα.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κων. Πέτσιος, ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ