Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Αναγόρευση – αναγνώριση της προσφοράς της

Επίτιμη Δρ. στο Μηχανικών Επιστήμης Υλικών η Τ. Μοροπούλου

 

Επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναγορεύτηκε η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου, στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης.

Η κα Μοροπούλου που έχει αφήσει το προσωπικό ακαδημαϊκό και επιστημονικό της στίγμα στην προστασία μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τιμήθηκε με την αναγόρευσή της πέραν των υπολοίπων και για την προσωπική της συμβολή στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Ακολούθησε το τελετουργικό της διαδικασίας αναγόρευσης με το έπαινο της τιμώμενης από τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Θεόδωρο Ματίκα, η ανάγνωση των κειμένων της αναγόρευσης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Απόστολο Αυγερόπουλο και η περιένδυση της Τιμώμενης με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Βασίλειο Δημακόπουλο. Η κα Μοροπούλου στο πρώτο σκέλος της ομιλίας της στάθηκε στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του Τμήματος, κάνοντας λόγο για μία συλλογική δράση, όπως ήταν και η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι οι νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος διεκδικούν ισάξια τη θέση τους στην ανάπτυξη της Ηπείρου και της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ακολούθησε η ομιλία της με θέμα: Ο ρόλος της Επιστήμης και Μηχανικής των Υλικών σε μεγάλα διεπιστημονικά έργα Προστασίας της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Πανάγιος Τάφος, Αγιά Σοφιά, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, Γεφύρι Πλάκας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ