Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – Αντιδράσεις εργαζομένων για «αυθαίρετες» μεταθέσεις

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, καταγγέλλει τον Συντονιστή της Α.Δ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη, κάνοντας λόγο για αυθαίρετες μεταθέσεις συναδέλφων και κατά παραγγελία διοικητικές μεταβολές.

«Με τις ενέργειες αυτές επιχειρεί να εκφοβίσει τους συναδέλφους που δεν υποτάσσονται στις επιλογές του και ταυτόχρονα  να επιβραβεύσει, όσους αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την «ενός ανδρός αρχή». Ο συντονιστής της Α.Δ. Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας φαίνεται να αγνοεί ότι, οι δημόσιοι λειτουργοί οφείλουν να προτάσσουν  την  προάσπιση της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος, έναντι των σκοπιμοτήτων και των «επιθυμιών» διαφόρων παραγόντων και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υδάτων Ηπείρου, που εδώ και πολύ καιρό, αντιμετωπίζουν διαρκώς ζητήματα εργασιακού  εκφοβισμού – αυταρχισμού.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ζητά από τον Συντονιστή της Α.Δ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Μιχελάκη, να ανακαλέσει όλες τις άδικες και τιμωρητικές μεταθέσεις που έγιναν στους εργαζόμενους και τους προϊστάμενους τμήματος της Διεύθυνσης Υδάτων Ηπείρου, του Τμήματος Αδειών Διαμονής, του Τμήματος Διοικητικού Οικονομικού και του Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης Πρέβεζας και τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση να σταματήσει να συγκαλύπτει τον  Συντονιστή, προβαίνοντας άμεσα σε σχετικές ενέργειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ