Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΑΡΤΑ – Επίσκεψη στο Τμήμα Πληροφορικής από την Πρέσβειρα της Σλοβακίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε η Πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Hricova Iveta, στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα.

Στη συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής καθηγητή Ευριπίδη Γλαβά και τους καθηγητές του Τμήματος Κωνσταντίνο Αγγέλη και Αλέξανδρο Τζάλλα αρχικά παρουσιάστηκε το κοινό πρόγραμμα μεταξύ του Τμήματος και του Σλοβακικού Πανεπιστημίου Vkošiciach που αφορά την ανάπτυξη διδακτορικών σπουδών σε θέματα της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0) όπως κυβερνο-φυσικά συστήματα, το διαδίκτυο των πραγμάτων, το υπολογιστικό νέφος, την γνωστική υπολογιστική την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Επίσης έγινε σύντομη αναφορά στο διδακτικό και ερευνητικό έργο του Τμήματος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας του Τμήματος και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Πανεπιστήμια και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της Σλοβακίας και την στήριξη αυτής της προσπάθειας από την Πρέσβειρα. Επίσης αναφορά έγινε στους πολλούς νέους επιστήμονες αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων που εργάζονται στη Σλοβακία μερικοί των οποίων είναι και απόφοιτοι του Τμήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ