Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΑΡΤΑ – Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία 62χρονου

Από 64χρονο συγχωριανό του στο Αστροχώρι του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη

 

Σοκ έχει υποστεί η μικρή κοινότητα του Αστροχωρίου, στα ορεινά της Άρτας και συγκεκριμένα στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 62χρονου πατέρα τριών παιδιών.

Η μικρή κοινωνία του Αστροχωρίου, δεν μπορεί να πιστέψει την δολοφονία του 62χρονου, με δράστη έναν 64χρονο συγχωριανό του, με τον οποίο μάλιστα υπήρχε και συγγενική σχέση. Κάποιες διαφορές που φαίνεται να είχαν από το παρελθόν οι δύο άνδρες, ήρθαν στην επιφάνεια τη στιγμή κατά την οποία με τα αυτοκίνητά τους, διασταυρώθηκαν στο χωριό, ενώ λίγο νωρίτερα από το αυτοκίνητο του θύματος είχε αποβιβαστεί ο ένας του γιος, για κάποιες αγροτικές εργασίες.

Δράστης και θύμα φέρεται να λογομάχησαν στο δρόμο και ο 64χρονος, απότακτος αστυνομικός στο επάγγελμα, χρησιμοποίησε την καραμπίνα που είχε στο αυτοκίνητο και πυροβόλησε εναντίον του 62χρονου τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ακολούθως τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του.

Ο γιος του θύματος και κάποιοι συγχωριανοί βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος και ειδοποίησαν την Αστυνομία, ισχυρές δυνάμεις της οποίας έφτασαν στην περιοχή και λίγο αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης δε βρέθηκε τη Δευτέρα, αλλά το πρωί της Τρίτης σε νέες έρευνες που έγιναν το πρωί της Τρίτης από την Ελληνική Αστυνομία. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ