Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Γιόρτασε την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τον προστάτη της Αγ. Αρτέμιο

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ο Άγιος Αρτέμιος καθιερώθηκε ως Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας το 1987, ενώ η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία το 2003 για να τιμήσει την προσφορά του Σώματος στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Ηπείρου, μετά το πέρας της οποίας αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Σε δηλώσεις του, μετά τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης τόνισε μεταξύ άλλων: «…οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από νέες προκλήσεις. Μέσα σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αγωνιζόμαστε ώστε η Αστυνομία να είναι μία σταθερά ασφάλειας και κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε απέναντι στο έγκλημα και δίπλα στον πολίτη. Με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και της ίδιας της ζωής. Γι’ αυτό και σήμερα, πέρα από γιορτή, είναι για εμάς ημέρα μνήμης για τους συναδέλφους μας, που έχασαν τη ζωή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσίας του αστυνομικού προσωπικού για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

Η ΕΑΥΙ

Παράλληλα, στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, παρέστησαν και μέλη του Δ.Σ., καθώς και αντιπρόσωπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων ευχόμαστε στους εν ενεργεία και αποστράτους συναδέλφους μας, καθώς και στα μέλη  των οικογενειών τους Χρόνια Πολλά,  καλώντας παράλληλα την Πολιτεία πέραν των ευχαριστιών και των ευχών, να προχωρήσει επιτέλους στην θεσμική θωράκιση του επαγγέλματος του Αστυνομικού μέσω της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας του. Χρόνια πολλά σε όλους», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ