Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Αύριο, στα Γιάννενα, οι Geri Olympics

Η δράση που θα γίνει στο Κλειστό της Λιμνοπούλας, αφορά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, μέσω της συμμετοχής τους σε σωματικές δραστηριότητες

Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – ΕΨΕΠ,  διοργανώνει στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (ΑΜΕΝ) στη Λευκωσία και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Κύπρο, τους Geri Olympics (Γηριατρικούς Ολυμπιακούς), οι οποίοι και «τρέχουν» τα τελευταία 36 χρόνια στη West Virginia της Αμερικής.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ, στη Λιμνοπούλα.
Οι Geri Olympics αποτελούν μία δράση που αφορά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, μέσω της συμμετοχής τους σε σωματικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες για αυτούς. Απώτερος στόχος είναι να αναδειχτούν τα οφέλη της σωματική άσκησης, μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού της διαφορετικότητας.
Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν μέσα από την συμμετοχή τους και οι φορείς: Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η., Παράρτημα ΑμεΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος» του Κ.Κ.Π.Π.Η, Ξενώνας Β’ Χαραυγή του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ