Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – Θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Πέτσιου

Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Δημοτικού, του Νομαρχιακού και μετέπειτα και του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην πόλη των Ιωαννίνων, ο Κώστας Πέτσιος.

Ο Κώστας Πέτσιος εκτός από την σπουδαία επαγγελματική και επιχειρηματική δράση του, έγραψε ξεχωριστή ιστορία με τις θητείες του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ως δημοτικός σύμβουλος πρώτα στον δήμο Ιωαννιτών, ως νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου αντίστοιχα στη συνέχεια, όπου υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία και από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, του Νομαρχιακού Συμβουλίου και μετέπειτα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου είχε εκλεγεί με την παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» και επικεφαλής τον Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ψήφισμα εξέδωσε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνεται πως το Σώμα, συνήλθε εκτάκτως και εξήρε την πολύπλευρη προσφορά του Κώστα Πέτσιου, στηΝ Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες σε όλους τους βαθμούς της, καθώς και την εν γένει κοινωνική προσφορά του στην κοινωνία της Ηπείρου.

Ακόμη, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την ημέρα της κηδείας του Κώστα Πέτσιου, οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ