Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Χωρίς επιβαρύνσεις τα τέλη, με προοπτική μείωσης

Προτεραιότητα για το 2022 για τη δημ. αρχή Ζίτσας η υποβολή πρότασης για δεύτερο βιολογικό

 

Η καλή οικονομική κατάσταση του δήμου Ζίτσας έδωσε τη δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο, να αποφασίσει στο τέλος του 2021, να διατηρήσει τα δημοτικά και ανταποδοτικά τέλη για τους πολίτες στα ίδια επίπεδα, με επιπλέον προβλέψεις για μειώσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι συνθήκες της πανδημίας έχουν δημιουργήσει ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για τα οικονομικά των δήμων, κάτι που ισχύει και στον δήμο Ζίτσας, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος, πλην όμως η συνετή διαχείριση των τελευταίων ετών, είχε ως αποτέλεσμα αφενός να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των αυξήσεων στα τέλη και αφετέρου να εξεταστεί από τη νέα χρονιά, η προοπτική μείωσης.

«Αν βοηθήσουν και κάποιοι παράγοντες το νέο έτος και η κατάσταση βελτιωθεί πρωτίστως με την πανδημία, που επηρεάζει και την οικονομία, είμαστε βέβαιοι, ότι θα μιλήσουμε για μειώσεις των τελών στο τέλος του 2022. Το έτος που έφυγε ήταν έτος με πολλές προκλήσεις για τα οικονομικά των δήμων, αλλά γενικότερα, για τον δήμο μας, ήταν μία επιτυχημένη χρονιά, που σφραγίστηκε με τις εντάξεις επτά νέων έργων στο ΕΣΠΑ, και με πολλά άλλα, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», την «Αγροτική Οδοποιία» και περιμένουμε και από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» του υπ. Εσωτερικών», ανέφερε ο κ. Πλιάκος.

Νέα πρόταση για δεύτερο βιολογικό

Για το 2022, ο δήμος Ζίτσας έχει προγραμματίσει την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για έργα αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων, αλλά η μεγάλη επιδίωξη, όπως ανέφερε ο κ. Πλιάκος είναι η προμελέτη για ένα δεύτερο βιολογικό στα όρια του δήμου.

«Θα έλεγα πως αποτελεί το όνειρο της δημοτικής αρχής, ο νέος βιολογικός, που είμαστε σίγουροι, ότι θα χρειαστεί στο λεκανοπέδιο, αν και μέχρι σήμερα δεν το αποδέχονται εκείνοι που θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν θετικά», κατέληξε ο κ. Πλιάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ