Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

ΔΕΥΑΙ – Αναπροσαρμογή τιμών μέσα στο 2022

Οριστική είναι η απόφαση της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, να προχωρήσει, μέσα στο 2022, αλλά χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Άρη Μπαρτζώκα, η μελέτη για να έχουν εικόνα τι μπορεί να αλλαχτεί έχει ανατεθεί σε εταιρεία η οποία αναμένεται να κάνει προτάσεις για την τιμή ανά κυβικό αλλά και να καθορίσει- προτείνει κλίμακες χρεώσεων και διαφορετική τιμολόγηση ανά περιοχή. Σήμερα, πολλές περιοχές έχουν διαφορετική τιμολόγηση και άρα χρέωση.

Ο κ. Μπαρτζώκας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το εάν θα υπάρχουν οριζόντιες μειώσεις ή σε κάποιες περιοχές θα μείνει ίδια η χρέωση.

Πάντως, και ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα πλησιάζουν η διοίκηση θέλει να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια στην πλειονότητα των καταναλωτών.

Σημαντική είναι και η έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου που αφορά σε αποκαταστάσεις μεγάλων τομών εξαιτίας έργων στα δίκτυα της ΔΕΥΑ προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και το επόμενο διάστημα ο ανάδοχος θα υπογράψει την σύμβαση και να ξεκινήσει να αποκαθιστά τομές σε δρόμους της πόλης και εκτός όπου τα προβλήματα από έργα της ΔΕΥΑΙ είναι πολλά και τα παράπονα επίσης…  «Με τη νέα εργολαβία δίνεται η δυνατότητα αποκατάστασης σε πολλούς δρόμους που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.

Τέλος, αναφορικά με τις αναπροσαρμογές στις μισθολογικές καταστάσεις μετά την δικαστική απόφαση, ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος τονίζοντας ότι είναι  δύσκολη κατάσταση καθώς μιλάμε για διαφορετικούς μισθούς σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. «Οι διαδικασίες προχωρούν. Από τον Φεβρουάριο η μισθοδοσία να γίνεται  με τα νέα δεδομένα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ