Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – 400.000 ευρώ από το υπ. Υποδομών για αποκατάσταση ζημιών

Σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη ο Δήμος Αρταίων χρηματοδοτείται με το ποσό των 400.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση τεχνικών έργων που προκλήθηκαν από θεομηνίες.

Ειδικότερα με την εν λόγω χρηματοδότηση πρόκειται να υλοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

– Κατασκευή τσιμεντένιου αύλακα στην Καμπή

– Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στην Καμπή

– Κατασκευή οδού πρόσβασης στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στη Λιμίνη

– Τοπικές παρεμβάσεις για την επισκευή οδοστρώματος από το Νοσοκομείο Άρτας έως και την οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα.

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας  και κατόπιν συνάντησης του Δημάρχου, με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο  Καραγιάννη, παρουσία και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στύλιου, όπου και με δική του συμβολή επιτεύχθηκε αυτή η χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος, Χρ. Τσιρογιάννης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Αρταίων συνέταξε όλες τις απαραίτητες μελέτες κα υπέβαλλε ένα ολοκληρωμένο αίτημα χρηματοδότησης το οποίο έτυχε της αποδοχής του Υπουργείου Υποδομών.  Οφείλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη αλλά και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση τους στην χρηματοδότηση του Δήμου μας, με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα  που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη μία απόδειξη ότι η Πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους. Ο Δήμος Αρταίων θα προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση και υλοποίηση των εν λόγω εργασιών».

Εργασίες ανακατασκευής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής του εξωτερικού τοιχίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, ύστερα από πτώση τμήματος του εξωτερικού τοιχίου, ένα γεγονός που επέφερε  η έντονη χειμερινή κακοκαιρία.

Στον αύλειο χώρο του σχολείου βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Σωτήρης Χρηστούλης, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξη του έργου αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ολοκληρώσαμε τις εργασίες αποκατάστασης  του τοιχίου μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε προβλέψει. Το σημαντικό είναι ότι εξασφαλίσαμε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς την ασφάλεια τους. Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» κ. Αθανάσιο Γιάνναρη ζήτησε την σύνταξη μελέτης για κατασκευή όλου του τοιχίου της αυλής του 9ου Δημοτικού, με στόχο την πρόληψη ανάλογων περιστατικών. Η ανταπόκριση ήταν άμεση με την επιτόπια επίσκεψη των μηχανικών της και πλέον θα συντάξουν την σχετική μελέτη, θα χρηματοδοτήσουν και θα υλοποιήσουν τις εν λόγω εργασίες, ενώ στην μελέτη προβλέπεται και η τοποθέτηση ελαυστικοσυνθετικού τάπητα για το γήπεδο του σχολείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ