Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Εξοπλίζεται ακόμη περισσότερο ο στόλος καθαριότητας

Ένα ακόμη «όπλο» μπαίνει στην μάχη της καθαριότητας για την πόλη της Άρτας, μετά την νέα σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, για την αγορά ενός καινούριου ειδικού αποφρακτικού βυτιοφόρου οχήματος.

Πρόκειται για ένα καινούργιο και ενεργειακά αποδοτικό αποφρακτικό όχημα, με δυνατότητα για υψηλή πίεση νερού και αναρρόφησης λυμάτων.

Το όχημα είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό φρεατίων και αντλιοστασίων υπονόμων με αναρρόφηση, ενώ παράλληλα μπορεί να εκτελεί καθαρισμό αγωγών με νερό υψηλής πίεσης. Μάλιστα για την καλύτερη εκμετάλλευση και οικονομία χρόνου και νερού, το όχημα περιλαμβάνει σύστημα ανακύκλωσης του νερού με σκοπό να το επαναχρησιμοποιεί για τον καθαρισμό αγωγών ή το πλύσιμο αγωγών, φρεατίων και αντλιοστασίων.

«Η καθαριότητα είναι ένα διαρκές στοίχημα για την Δημοτική μας αρχή. Είμαι βέβαιος πως με το νέο όχημα θα έχουμε ακόμη πιο καθαρά φρεάτια και αγωγούς, ώστε να μην πλημμυρίζουν δρόμοι και πεζοδρόμια. Πρόκειται για ένα ενεργειακά αποδοτικό όχημα που δεν μας επιβαρύνει από άποψη πόρων και αυτό στις εποχές που ζούμε είναι επίσης σημαντικό», ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 711.140 ευρώ με κονδύλια του ΕΣΠΑ, μέσω του ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ).

Βελτίωση προσβασιμότητας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις

Παράλληλα, δημοπρατείται εκ νέου στις 17 Οκτωβρίου, το έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Αρταίων» και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Αμβρακικού, Βλαχερνών και  Φιλοθέης.

Οι ασφαλτοστρώσεις προγραμματίζονται σε τμήματα αγροτικών οδών τα οποία αποτελούν κομβικά κομμάτια διέλευσης προς τις διάφορες πτηνο-κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του νέου έργου ασφαλτόστρωσης ανέρχεται στο πόσο των 3.900.000 ευρώ, με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ειδικότερα οι εργασίες αφορούν τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στη Δ.Ε Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων (Απόμερο, Μύτικα, Ανέζα και Στρογγυλή) συνολικού μήκους 18 Km και βελτίωση και ασφαλτόστρωση εφτά υφιστάμενων αγροτικών οδών στη ΔΕ Βλαχερνών – Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, Βλαχέρνα – Γραμμενίτσα – Χανόπουλο – Ρόκκα, Άγιος Σπυρίδωνας συνολικού μήκους 8Km.

Πρόκειται για αγροτικούς δρόμους οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού κτηνοτροφικών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι αγροτικοί δρόμοι θα αποκτήσουν μόνιμο οδόστρωμα (άσφαλτο), αύξηση του πλάτους των δρόμων, ασφαλέστερη και πιο γρήγορη πρόσβαση στις ιδιοκτησίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ