Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Αγώνας για το «μπάλωμα» των δρόμων

Αρκετά προβλήματα και κυρίως ζημιές στους δρόμους της πόλης, άφησε πίσω του το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.

Τα προβλήματα από τις λακκούβες που σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν με «μικρούς κρατήρες» είναι πολλά και τα συνεργεία του δήμου Ιωαννιτών κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δρόμος ή υπάρχουν ελάχιστοι δρόμοι  στα Γιάννενα που δεν έχουν λακκούβες και κακοτεχνίες από προηγούμενες παρεμβάσεις. Τόσο μέσα στην πόλη όσο και εκτός αυτής, οι δρόμοι είναι σχεδόν «βομβαρδισμένοι».

Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς αναγνωρίζει τα προβλήματα και κάνει από την πλευρά του Δήμου ό,τι μπορεί για να επέμβει και να αποκαταστήσει ότι μπορεί να αποκατασταθεί.

«Είναι μεγάλο το πρόβλημα που υπάρχει σε ολόκληρη την πόλη. Είναι ένα πρόβλημα που προσπαθούμε και με ιδιώτη να αντιμετωπίσουμε. Σε πολλές περιπτώσεις ρίχνουμε ψυχρή άσφαλτο που είναι μια λύση προσωρινή και χωρίς ιδιαίτερη διάρκεια» λέει ο κ. Παππάς.

Πρόσφατα ο Δήμος προχώρησε στον εκσυγχρονισμό μιας διαδικτυακής υπηρεσίας η οποία υπήρχε και αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Ουσιαστικά αναφέρεται στο νέο σύστημα διαχείρισης των αιτημάτων Novoville. Με το νέο αυτό σύστημα ο εκάστοτε δημότης μπορεί να απευθυνθεί διαδικτυακά και να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες και φυσικά να ενημερωθεί για όσα γίνονται ή προγραμματίζονται να γίνουν.

«Με το νέο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αιτημάτων Novoville ο πολίτης μπορεί να επικοινωνεί  άμεσα με τον Δήμο, ανά πάσα στιγμή.

Το σύστημα επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη καταχώρηση ζητημάτων καθημερινότητας που αφορούν το Δήμο, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους από τις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, μπορούν να λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις για την εξέλιξη του ζητήματος που έχουν αναφέρει, μέχρι και την οριστική του διευθέτηση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι δημοτικές μας υπηρεσίες γίνονται περισσότερο προσβάσιμες και ελπίζουμε πιο αποδοτικές» τονίζει ο αντιδήμαρχος λέγοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα από την δημοτική αρχή προγραμματίζεται μια σειρά ασφαλτικών έργων που θα βελτιώσουν πολύ κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης δίνοντας έτσι καλύτερο αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ