Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Απομακρύνονται έντεκα ακόμη δένδρα με μεταχρωματικό έλκος

Με την ελπίδα αυτή τη φορά να είναι τα τελευταία πλατάνια που κόβονται και απομακρύνονται, απογυμνώνοντας το τοπίο του παραλίμνιου μετώπου της πόλης, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ιωαννίνων προχωρά στην απομάκρυνση έντεκα ακόμη δένδρων που έχουν την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.
Δεν πρόκειται για κάποια νέα εμφάνιση της ασθένειας στα πλατάνια του παραλιμνίου, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Αρ. Παππάς, αλλά για δένδρα που ήταν γνωστό, ότι είχαν ασθενήσει, είχαν σημανθεί από το Δασαρχείο και ήρθε η ώρα να κοπούν και να απομακρυνθούν.
Μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη διαδικασία, που προκαλεί θλίψη για την αλλαγή της εικόνας στο παραλίμνιο μέτωπο φαίνεται πως υπάρχουν και κάποια καλά νέα, καθώς οι μέχρι στιγμής έλεγχοι των δασικών υπαλλήλων διαπιστώνουν πως στα σημεία από τα οποία απομακρύνθηκαν άρρωστα πλατάνια τα δύο τελευταία χρόνια, δεν εξαπλώθηκε η ασθένεια στα υπόλοιπα δένδρα που παραμένουν υγιή.
Η Υπηρεσία Πρασίνου πάντως έχει ήδη φυτεύσει σφενδάμια και βελανιδιές και το ίδιο θα κάνει και στα σημεία που απομακρύνονται αυτές τις ημέρες άλλα άρρωστα πλατάνια, αφού πρώτα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, όπως προβλέπεται, μέχρι να «νεκρωθούν» οι ρίζες του δένδρου για να επιτραπεί στη συνέχεια η φύτευση άλλου είδους στα ίδια σημεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ