Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Προβληματισμός για ογκώδη αντικείμενα και χόρτα

Αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες έρχεται ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του Εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών, Αριστείδης Παππάς, που κινείται καθημερινά προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των πολλών αναγκών του τμήματος.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κοπή των ξερών χορταριών και ο καθαρισμός να δρόμων, πάρκων και άλλων κοινόχρηστων χώρων που σε πολλές περιπτώσεις «πνίγονται» από βάτα και χορτάρια με τους κινδύνους να είναι υπαρκτοί.

Η εικόνα σε πολλές περιπτώσεις είναι αποκαρδιωτική ενώ σημαντική ευθύνη φέρνουν και οι ιδιοκτήτες που «σφυρίζουν αδιάφορα» στις εκκλήσεις για καθαρισμό των οικοπέδων τους από τα ξερά χόρτα.

Ο κ. Παππάς ξεκαθαρίζει ότι κάνουν ό,τι μπορούν έχοντας στην διάθεσή τους για λίγο διάστημα ακόμη τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα που μετρούν αντίστροφα για την ολοκλήρωση της σύμβασής τους.

Στην πραγματικότητα το Εργοτάξιο θα μείνει, μετά την ολοκλήρωση των οκτάμηνων συμβάσεων, με δεκαπέντε άτομα προκειμένου να καλύψει όλο το δήμο ενώ ήδη έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για ανάθεση τμημάτων καθαρισμού σε ιδιώτη.

Την ίδια ώρα, στο τέλος της οδού Πετροπουλάκη λίγο πριν την έξοδο προς την περιφερειακή οδό, έχει «ξεφυτρώσει» μια χωματερή εξαιτίας της εναπόθεσης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Η χωματερή δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα μετά την μεταφορά στο σημείο αυτό κάδου ρίψης βαρέων αντικειμένων και μέσα σε λίγο διάστημα μετατράπηκε σε εστία μόλυνσης.

Οι περίοικοι είναι ανήσυχοι και έχουν πολλές φορές εκφράσει παράπονα, ενώ το τελευταίο διάστημα η ανησυχία μεγαλώνει καθώς υπάρχει ο φόβος να εκδηλωθεί φωτιά εξαιτίας και των υλικών που πετάνε ασυνείδητοι πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ