Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Απέσπασε το «Χρυσό Βραβείο» των Best City Awards 2022

Τα Best City Awards τα μοναδικά  βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν την Πέμπτη, στη Θεατρική Σκηνή Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» τους νικητές, σε μια κατάμεστη, covid free τελετή απονομής με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουμπλή και με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Tα Best City Awards 2022, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Δήμος Κόνιτσας συμμετείχε με την πρόταση για την «Ανάδειξη και προβολή του τουρισμού περιπέτειας» στην κατηγορία «Δράσεις τοπικής πολιτιστικής προβολής» κατακτώντας το  «Χρυσό Βραβείο» των Best City Awards 2022. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικού  Δημήτριο Χήρα και την ειδική συνεργάτιδα Πελαγία Καρατζήμου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τη διοργανώτρια εταιρεία, την κριτική επιτροπή, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους ειδικούς συνεργάτες, τόνισε τη σημαντικότητα της διάκρισης για την ορεινή και ακριτική περιοχή μας, τις δυνατότητές της τόσο στον τουριστικό τομέα μέσα από τα extremesports, όσο και στον ιαματικό τουρισμό λόγω των ευεργετικών πόρων του Αμαράντου και των Καβασίλων, αλλά και του αναπτυσσόμενου θρησκευτικού τουρισμού των τελευταίων ετών, καθώς στην Κόνιτσα έζησε ο Άγιος Παΐσιος, κατατάσσοντας το Δήμο μας στους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Με αφορμή την Τελετή Απονομής, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο (Ανάπλαση Εισόδου Κόνιτσας Α’ & Β’ φάση, Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων), καθώς και με άλλα στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Χάλκινο βραβείο για την Δημοτική

Επιχείρηση Ύδρευσης Άρτας

Ακόμη ο Δήμος Αρταίων και η ΔΕΥΑ Άρτας απέσπασε το χάλκινο βραβείο μέσα σε μία πολύ απαιτητική περίοδο και μεταξύ προτάσεων άλλων Δήμων και Φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, απέσπασε το χάλκινο βραβείο για το Online Σύστημα Παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, βραβείο το οποίο παρέλαβε ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Το Σύστημα τηλεελέγχου/ τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αρταίων, καλύπτει αυτή τη στιγμή το σύνολο του δικτύου Ύδρευσης της Δ.Ε. Αρταίων, ενώ σε  εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση των συστημάτων στις Δ.Ε. Αμβρακικού, Βλαχερνών και Φιλοθέης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ