Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – Σημαντικά κονδύλια για μεγάλα έργα οδοποιίας

«Νέους» δρόμους που διευκολύνουν και κάνουν πιο ασφαλή την μετακίνηση των κατοίκων αποκτά σε όλο το μήκος και πλάτος ο Δήμος Πωγωνίου με τα συνεχόμενα μεγάλα έργα οδοποιίας που εκτελούνται στις Κοινότητες.

Πρόσφατα ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Βελτίωση οδοποιίας – Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις» προϋπολογισμού σύμβασης 643.024,89 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης έργου: 1.250.000 ευρώ με ΦΠΑ) που αφορά εργασίες σε 47 οι οποίοι ανά Δημοτική Ενότητα είναι οι κάτωθι:

Δ.Ε. Άνω Καλαμά: Άνω Παρακάλαμος, Παρακάλαμος.

Δ.Ε. Λάβδανης: Βραστοβά, Δημόκορη, Κάτω Λάβδανη, Λάβδανη, Ψηλόκαστρο.

Δ.Ε. Καλπακίου: Άνω Ραβένια, Γεροπλάτανος, Δολιανά, Καλπάκι, Κάτω Ραβένια, Μαυροβούνι, Νεγράδες, Χρυσόρραχη.

Δ.Ε. Δελβινακίου: Αγία Μαρίνα, Αργυροχώρι, Βήσσανη, Δελβινάκι, Ζάβροχο, Ζαραβίνα, Καστάνιανη, Κεράσοβο, Κτίσματα, Κρυονέρι, Μαυρόπουλο, Νεοχώρι, Ξηρόβαλτο, Ορεινό, Περιστέρι, Ποντικάτες, Στρατίνιστα, Τεριάχι, Χαραυγή.

Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου: Άγιος Κοσμάς, Βασιλικό, Κάτω Μερόπη, Κακόλακκος, Κεφαλόβρυσο, Μερόπη, Παλαιόπυργος, Ρουψιά, Ωραιόκαστρο.

Δ.Ε. Πωγωνιανής: Δολό, Δρυμάδες, Σταυροσκιάδι, Πωγωνιανή.

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου και από την Περιφέρεια Ηπείρου (Υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου).

Παράλληλα έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο έργο «Βελτίωση οδοποιίας- Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 388.500 ευρώ με ΦΠΑ που θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες σε 12 οικισμούς της Δ.Ε. Άνω Καλαμά και συγκεκριμένα: Αρετή, Βροντισμένη, Ιερομνήμη, Καταρράκτης, Κουκλιοί, Μαζαράκι, Μαυρονόρος, Παϊδονιά, Παρακάλαμος, Ρεπετίστη, Ριάχοβο, Σιταριά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ