Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ-Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, παραμένει η δυσαρέσκεια

Οι πτώσεις δέντρων στο δίκτυο ήταν η βασική αιτία των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που υπήρξαν στην περιοχή του Δήμου Ζαγορίου, τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης και η οποία ακολούθησε τις εκτεταμένες διακοπές το Σαββατοκύριακο.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν αυτή του ανατολικού Ζαγορίου, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να ρίχνονται στη μάχη της αποκατάστασης από το μεσημέρι της Τρίτης και πάλι. Η αιτία των διακοπών ηλεκτροδότησης ήταν η ίδια, με πτώσεις δένδρων στο δίκτυο προκαλώντας άμεσες βλάβες και διακοπές.

Ένα μικρό πρόβλημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Ανθρακίτη, ενώ χθες το πρωί είχαν αποκατασταθεί τα σοβαρότερα προβλήματα και στα Τζουμέρκα. Συνεργεία ωστόσο κινήθηκαν από νωρίς για την αποκατάσταση μίας νέας βλάβης που είχε πλήξει ένα τμήμα της Κοινότητας Συρράκου.

Χθες, σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος δεν έκρυψε την έντονη δυσφορία και του δήμου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, για τις συχνές και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, μιλώντας για εργασίες συντήρησης του δικτύου που είτε δε γίνονται είτε γίνονται πλημμελώς τους θερινούς μήνες, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση του οικείου δήμου ή να ζητηθεί έστω η γνώμη του, για τα σημεία που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Από την περιοχή των Ιωαννίνων ωστόσο δε χρειάστηκε να μετακινηθούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να ενισχύσουν τα συνεργεία στην Αττική, όπου προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα στο δίκτυο από τη Δευτέρα και κυρίως από την Τρίτη με την ισχυρή χιονόπτωση. Η περιοχή των Ιωαννίνων άλλωστε ήταν ήδη πληγείσα για τον ΔΕΔΔΗΕ και ως εκ τούτου τα συνεργεία θα έπρεπε να παραμείνουν στην περιοχή για να την αποκατάσταση των βλαβών, που είχαν ήδη παρουσιαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ