Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ-Πολιτικοί διαξιφισμοί με φόντο την κακοκαιρία

Αντιπαράθεση μεταξύ της παράταξης Γαρδίκου και της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας, προέκυψε χθες, όταν η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», εξέδωσε αρχικά ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατηγορούσε τη Δημοτική Αρχή για «μαθήματα οικονομικής διαχείρισης με αφορμή την κακοκαιρία και τις κατά την κρίση τους κατεπείγουσες έκτακτες ανάγκες από αυτή, αναθέτοντας εργασίες σε όσους καταθέτουν την ακριβότερη οικονομική προσφορά».

Με συγκεκριμένες αναφορές η παράταξη Γαρδίκου αναφέρεται στο θέμα αυτό και καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, σημειώνει και τα εξής: «Ποιον κοροϊδεύετε αλήθεια, κύριε Δήμαρχε, εσύ και οι συνεργάτες σου; Με τα χρήματα του Δήμου πελατειακές σχέσεις με απευθείας ανάθεση στους εκλεκτούς που είναι μάλιστα και οι πιο ακριβοί; Και πώς άραγε τυχαίνει οι ακριβότεροι να είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την παράταξη σου; Μάλλον είναι  οι πιο ακριβοί γιατί την έχουν σίγουρα εξασφαλισμένη την ανάθεση. Και στους υπόλοιπους; Τι έχετε να πείτε άραγε; Στους δημότες; Τι λέτε; Να σας πούμε εμείς τι τους λέτε: Εις υγείαν των κορόιδων, κύριε Δήμαρχε, τους λέτε με όσα κάνετε, αποδεικνύοντας ότι είστε Δήμαρχος των ημετέρων και όχι όλων των δημοτών».

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Λίγη ώρα μετά η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αρχικά σημειώνει πως «ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» σε ανακοίνωση που εξέδωσε δεν μπορεί να κρύψει τη θλίψη και την απογοήτευσή του, καθώς στο Δήμο Ζίτσας δεν υπήρξαν προβλήματα από τη διαχείριση της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Έτσι, με ψέματα και ανακρίβειες προσπαθεί να διαστρεβλώσει για ακόμη μία φορά την πραγματικότητα».

Στη συνέχεια στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής, αναφέρονται τα «ψέματα» όπως σημειώνεται Γαρδίκου και καταλήγοντας τονίζονται και τα εξής: «Επειδή το αστείο τελειώνει κάπου εδώ κύριοι, αρκετά με τα ψέματα. Οι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας και αυτές τις ημέρες αντιλήφθηκαν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται, αλλά και ποιος μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά τους. Τα υπόλοιπα, απλά αφορούν τους εσωτερικούς σας διαγκωνισμούς…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ