Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Νέα χρονιά με νέες ειδικότητες

Στις νέες ειδικότητες που θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Αλεξίου επισημαίνοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η δωρεάν φοίτηση σε χιλιάδες καταρτιζόμενους.

Ουσιαστικά η επιλογή των ειδικοτήτων γίνεται πάντα με γνώμονα την ζήτηση της τοπικής κοινωνίας ώστε οι απόφοιτοι να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας και έτσι να μπορέσουν γρήγορα να ενταχτούν σε εργασιακές θέσεις.

Ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στις πολλές δυνατότητες που προσφέρει η φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ ενώ παράλληλα στάθηκε και στην δυνατότητα συμπλήρωσης δεύτερου μηχανογραφικού από υποψηφίους.

Συνολικά 38 τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ θα λειτουργήσουν τη νέα  χρονιά στην Ήπειρο.

Η δημοσίευση έγινε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι τελειόφοιτοι και οι υποψήφιοι, που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προς κάλυψη θέσης καταρτιζόμενου σε δημόσιο ΙΕΚ με την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου καθώς διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων.

Το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται κατά την ίδια περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης. Οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές μπορούν να υποβάλουν τόσο το μηχανογραφικό δελτίο όσο και το παράλληλο.

Ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε και στις επαφές που έχουν ήδη κάνει με πανεπιστήμια της χώρας και φυσικά με το Πανεπιστήμιο της πόλης καθώς υπάρχει η δυνατότητα πτυχιούχοι των ΙΕΚ μετά από εξετάσεις να ενταχτούν σε πανεπιστημιακό τμήμα εφόσον έχουν τα κριτήρια.

IEK Ιωαννίνων:

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν την νέα χρονιά είναι:

– Τεχνικός μαγειρικής τέχνης

– Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας

– Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής

– Τεχνικός δασικής προστασίας

– Τεχνικός βοηθός φυσικοθεραπείας

Παράρτημα Βελλάς:

– Τεχνικός γαλακτοκομίας-τυροκόμος

– Τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας

– Τεχνικός κρέατος και κρεατοσκευασμάτων.

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Προτεινόμενες ειδικότητες για τη νέα χρονιά

ΟΤο Δημόσιο ΙΕΚ Κόνιτσας, με ανακοίνωσή του. καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την προτίμησή τους σε μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω ειδικότητες, για τις οποίες έχει καταθέσει πρόταση (προς έγκριση).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει είτε με αποστολή email στη διεύθυνση: lazoyiannis@konitsa.gr αναφέροντας ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα που ενδιαφέρει και τηλέφωνο επικοινωνίας, είτε στα τηλέφωνα του Δήμου: 2655360326 και 2655360349 (Γιάννα Νίκου).

Οι προτεινόμενες ειδικότητες είναι οι εξής:

Συνοδός Βουνού

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)

Υπεύθυνος Ψηφιακού Μάρκετινγκ και Κοινωνικών Δικτύων

Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ

Ζωγραφική Τέχνη

Βοηθός Φαρμακείου

Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών

Τουριστικός Συνοδός

Επίσης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενημερώνουμε ότι στο Παράλληλο Μηχανογραφικό μπορούν να δηλώσουν τις παρακάτω ειδικότητες που έχουν ήδη εγκριθεί και αναρτηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)

Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ

Ζωγραφική Τέχνη

Βοηθός Φαρμακείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ