Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – «Πράσινο φως» στο Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών

Το «πράσινο φως» έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στο Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από εκδήλωση πλημμυρών, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει προπαρασκευαστικές δράσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες αυξημένης ετοιμότητας για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, όπως και για την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

Τη διαβεβαίωση, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, να αντιμετωπίζεται κάθε καιρικό φαινόμενο στη σωστή του διάσταση και τη σωστή χρονική στιγμή, εξέφρασε προς το δημ. συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Γ. Λώλης, με αναφορές στη συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τη ΔΕΥΑΙ.

Τη θετική τους ψήφο έδωσαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της Όλυς Τσουμάνη, για τη Λαϊκή Συσπείρωση, που ψήφισε λευκό.

Την αγωνία του για άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και τον προγραμματισμό σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων επισήμανε ο Θ. Μπέγκας, ενώ από την παράταξη «Ιωάννινα 2023» ο Σπ. Γκίζας πρότεινε την πραγματοποίηση ασκήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με την πρόταση σύστασης και λειτουργίας μίας αυτοτελούς υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Ιωαννιτών έκλεισε τη συζήτηση ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη συνεχούς ενεργοποίησης των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ