Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Νέο «μπλόκο» στη διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Μια ακόμη επιτυχία πρόσθεσαν στο ενεργητικό του, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, χθες  το πρωί σε δύσβατη – δασική περιοχή του Μαυροβουνίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 24 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 38 κιλών και 350 γραμμαρίων.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, χρηματικά ποσά των 350 ευρώ και των 6.500 λεκ Αλβανίας, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα και διάφορες κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ