Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΕΛ.ΑΣ. – Ευχαριστίες από τον Κ. Δούβαλη, προήχθη ο Β. Μουσελίμης

Με ευχαριστίες και συγκίνηση, ο πρόσφατα αποστρατευθείς, αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. και Επίτιμος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντή Ηπείρου, Κωνσταντίνος Δούβαλης, αποχαιρετά το Σώμα και τους συναδέλφους του.

Αρχικά ο κ. Δούβαλης, αναφέρει: «Μετά από 38 έτη, με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ την ενεργό υπηρεσία από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η δράση του πράττοντος δεν κρίνεται από τον ίδιο, αλλά από τους αποδέκτες του έργου του. Ωστόσο, αυτό το οποίο μπορώ προσωπικά να διαβεβαιώσω, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου με αίσθημα βαριάς ευθύνης και πυξίδα τις δημοκρατικές αρχές, με σεβασμό στον Πολίτη, με αγάπη για τον συνάδελφο».

Και στη συνέχεια επισημαίνει: «Ιδιαίτερη στιγμή στην υπηρεσιακή μου πορεία μου στάθηκε αναμφισβήτητα η τιμή που είχα να υπηρετήσω ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, θέση στην οποία θήτευσα για περισσότερα από 3,5 χρόνια (διάστημα μεγαλύτερο από κάθε άλλον προκάτοχό μου), γεγονός που ούτε σαν όνειρο θα μπορούσα να φανταστώ στην αρχή της σταδιοδρομίας μου. Για το λόγο αυτό, η συναισθηματική φόρτιση των στιγμών είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού ο υπηρεσιακός μου επίλογος, με βρίσκει στο γενέθλιο τόπο μου, την Ήπειρο,  κοντά στο χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα, το αγαπημένο μου Τσεπέλοβο Ζαγορίου.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην ηγεσία του Σώματος για τη μέχρι σήμερα εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και σε όλο το προσωπικό με το οποίο συνυπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, προϊστάμενους και υφιστάμενους, καθώς επίσης στις θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στις συνδικαλιστικές ενώσεις, στους διάφορους φορείς και τέλος στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την αγαστή συνεργασία.

Ας μου επιτραπεί όμως, το πιο μεγάλο ευχαριστώ να το κρατήσω – για την υπομονή που έδειξαν –  στη σύζυγό μου και τα δύο μου παιδιά, που τα τελευταία χρόνια στερήθηκαν την πατρική φιγούρα. Από καρδιάς ευχές σε όλους για υγεία και ευτυχία. Τους δε εν ενεργεία συναδέλφους μου, προτρέπω να συνεχίσουν με την ίδια αυταπάρνηση το δύσκολο έργο τους, να είναι περήφανοι για τη Στολή που φορούν και ο προσωπικός και επαγγελματικός τους βίος να αποτελούν παράδειγμα για όλους».

Προήχθη σε ταξίαρχο ο Β. Μουσελίμης

Παράλληλα και μετά την κρίση των ταξίαρχων ολοκληρώθηκαν και οι κρίσεις των αστυνομικών διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος Λάζαρου Μαυρόπουλου και Γεώργιου Δούβαλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των όσων κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξίαρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, είναι και ο σημερινός Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, Βασίλης Μουσελίμης.

Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ