Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -Να γίνουν άμεσα οι επιλογές διευθυντών σχολείων

Βολές εξαπολύει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, κατά της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών/ ντριων σχολικών μονάδων χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΛΜΕ, έτσι παραβιάζεται η σειρά επιλογής στελεχών, αφού έπρεπε να προηγηθεί η επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών/ ντριων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων θεωρεί, όπως εξήγησε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος Κων. Γκανιάτσας, ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν άμεσα οι κρίσεις διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, γιατί πρόκειται για μια διαδικασία που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21, με αποτέλεσμα λόγω αυτής της καθυστέρησης, η οποία βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία, να υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης των διευθυντών/ντριών.

«Αυτή η ανάγκη δεν δίνει το δικαίωμα στην πολιτική ηγεσία να αυθαιρετεί εις βάρος της αξιοκρατίας, γιατί με αυτή της την επιλογή είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ηγεσία αφενός καταστρατηγεί το νόμο που η ίδια ψήφισε, αφετέρου επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο στην επιλογή των Διευθυντών/ντριών κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, δημοκρατίας και φιλελεύθερης αντίληψης», ανέφερε ο κ. Γκανιάτσας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισημαίνει επίσης ότι η έναρξη αυτής της διαδικασίας με την αρχή του σχολικού έτους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η οποία θα ενταθεί με την αλλαγή των Διευθυντών/ντριων στη μέση του σχολικού έτους και ζητάει:

Η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης να γίνει από υπηρεσιακά συμβούλια με τη συμμετοχή των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπρόσωπων του κλάδου μας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την απαιτούμενη διαφάνεια και αξιοκρατία στη διαδικασία και την επαναφορά του Συλλόγου Διδασκόντων ως του βασικού, συλλογικού και ανώτερου διοικητικού οργάνου του Σχολείου.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ