Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Έναρξη λειτουργίας της 3ης ΜΕΘ στο ΠΓΝΙ

Θα γίνεται μόνο το 20% των τακτικών χειρουργείων – 33 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων

 

Σε πλήρη ετοιμότητα για να λειτουργήσει και από σήμερα κιόλας εάν παραστεί ανάγκη, είναι η 3η ΜΕΘ στο ΠΓΝΙ, που δημιουργήθηκε στο χώρο της ανάνηψης των χειρουργείων και έχει δυναμικότητα έξι κλινών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κλινών ΜΕΘ στο ΠΓΝΙ σε 22. Από τις υφιστάμενες 16 κλίνες χθες το απόγευμα υπήρχε διαθέσιμο ένα κρεβάτι, ενώ ευτυχώς καλή παραμένει η εικόνα στις απλές κλίνες νοσηλείας, με το ποσοστό κάλυψης να μην ξεπερνά το 50%.

Σε δηλώσεις του στο ITV ο διευθυντής ΜΕΘ του ΠΓΝΙ, αναπλ. καθηγητής Βασίλης Κουλούρας τόνισε, ότι στο νοσοκομείο υπάρχει ετοιμότητα για την έναρξη λειτουργίας της 3ης ΜΕΘ, που πιθανότατα θα νοσηλεύσει ασθενείς που θα διακομιστούν από άλλες περιοχές της χώρας.

Ταυτόχρονα με την λειτουργία της 3ης ΜΕΘ θα τεθεί σε ισχύ η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα προχωρήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε περιορισμό των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%.

Αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται μόνο το 20% των τακτικών χειρουργείων καθώς και οι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις.

40 κρούσματα στην Ήπειρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες την κατανομή 33 νέων κρουσμάτων στην ΠΕ Ιωαννίνων, δύο στην Άρτα, και πέντε στη Θεσπρωτία, με την Πρέβεζα να απουσιάζει από τη χθεσινή καταγραφή. Συνολικά στη χώρα, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε χθες 3.080 κρούσματα, 753 άτομα είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ενώ χθες καταγράφηκαν 72 νέοι θάνατοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ