Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ζητά την επαναλειτουργία τραπεζικών υποκαταστημάτων

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών απέστειλε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ζητώντας την επαναλειτουργία τραπεζικών υποκαταστημάτων στους Δήμους Πωγωνίου και Κόνιτσας.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται και τα εξής: «Μπορεί να θεωρείται δύσκολη εποχή ακόμη για τον τραπεζικό κλάδο αλλά θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει και σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχει εκείνο το πλαίσιο υποχρεωτικότητας λειτουργίας κυρίως ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος έτσι ώστε να μην αποκόπτονται όλοι οι παραπάνω από καθημερινές υπηρεσίες που τόσο αναγκαίες είναι πλέον σε όλους.

Δυο ακριτικά σημεία της Ηπείρου, με ιδιαίτερα μορφολογικά, κοινωνικά αλλά και πολιτικά χαρακτηριστικά, λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία, μένουν εκτός πρόσβασης στα τραπεζικά καταστήματα και χιλιάδες πολίτες ακόμη και μεγάλης ηλικίας θα πρέπει να επισκέπτονται καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων σε απόσταση για αυτούς της καλές εποχές πάνω από μια ώρα και κατά τη  χειμερινή περίοδο πολύ περισσότερες. Θα πρέπει άμεσα το Οικονομικό επιτελείο και η Τράπεζα της Ελλάδος να βρούνε  εκείνους τους τρόπους και το πλαίσιο το οποίο  θα δίνει τη δυνατότητα της πρόσβασης σε όλους τους πολίτες σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές τους, όπως σε αυτές του Δήμου Πωγωνίου και Δήμου Κόνιτσας.

Στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν πάνω 100  κοινότητες και οικισμοί  και ένα πολύ μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται είτε στις περιοχές αυτές είτε στην Αλβανία και για αντικειμενικούς λόγους είναι αδύνατη η καθημερινή εξυπηρέτηση από τα καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων. Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας της Π.Ε Ιωαννίνων αντιλαμβανόμαστε ως ένα σημείο μια αλλαγή στρατηγικής και ενός νέου project των τραπεζικών  ομίλων αλλά από την άλλη πλευρά θεωρούμε ότι έχετε τη δυνατότητα σε κάποιες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη να πράξετε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας αυτά που χρειάζονται για να διατηρηθούν υποκαταστήματα σε αυτές τις περιοχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ