Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Παρουσία του Λ. Οικονόμου οι εκδηλώσεις στην Κόνιτσα

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις

 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παραβρέθηκε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στη συνέχεια, στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Ακολούθως, παρακολούθησε την παρέλαση, όπου συμμετείχαν μαθητές των σχολείων της περιοχής, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικοί σύλλογοι.

Ο κ. Οικονόμου εξάλλου, στις 27 Οκτωβρίου παρέστη και στην αναπαράσταση της Μάχης στο Καλπάκι Ιωαννίνων, όπου παραβρέθηκε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2021 στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Κόνιτσας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα σχετικό με την Επέτειο του «Όχι».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, δασκάλων όλων των σχολείων και ιδρυμάτων στο Μαυσωλείο Πεσόντων 1940, που βρίσκεται στο παρεκκλήσιο «Άγιος Αθανάσιος», καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο λόφο του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Παύλου Παυλίδη στο Ελεύθερο Κόνιτσας.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο συνεχίστηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, αφού προηγήθηκαν Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στο προαύλιο του Δημαρχείου και ομιλία από τον Διευθυντή του Β’ Δημοτικού Σχολείου κ. Πέτρο Πιπερίδη με θέμα: «Παιδιά! Της Ελλάδος παιδιά!».

Στην κεντρική πλατεία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Ήπειρο, Μακεδονία και Πόντο από τον Χορευτικό Όμιλο Κόνιτσας και συγκεκριμένα από τα τμήματα των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Νίκος Εξάρχου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και τοπικών αρχών και πλήθος συνδημοτών και επισκεπτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ