Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ημερίδα για την εκπαίδευση στην Αμερική

Επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Higher Education in the U.S.A and Admission Application Case study» διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, το 1ο και το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, το 1ο, 3ο, 5ο, 7ο ΓΕ.Λ. Ιωαννίνων και το ΓΕ.Λ. Ανατολής.

Η ημερίδα διεξάγεται με την υποστήριξη του Davidson College της North Carolina, U.S.A. και σκοπός της είναι η εξοικείωση των μαθητών με το τοπίο της ανώτερης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και ειδικότερα η γνωριμία με τις κατηγορίες των πανεπιστημίων και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης εκεί.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Laughna Kaye-Lani, Director of International Admission and Financial Aid at Davidson College. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε προσομοιωτικές μελέτες περίπτωσης, κατά τις οποίες θα δοθεί έμφαση στη διαδικασία σύνταξης εικονικών αιτήσεων εισαγωγής και έκδοσης αποτελέσματος (αποδοχή αίτησης ή απόρριψη), ακολουθώντας την ολιστική διαδικασία αξιολόγησης που ακολουθείται από τα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου (09.30-13.00) στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία). Γλώσσα ομιλίας: Αγγλική.
Μετά το πέρας της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ