Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στην πόλη

Σταδιακά και μέχρι χθες, αποκαταστάθηκε τελικά η υδροδότηση στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων, στην Κρύα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Άρη Μπαρτζώκα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν σε μία από τις γεωτρήσεις αντλήθηκαν και ποσότητες χώματος οι οποίες κατέληξαν στις τρεις κεντρικές δεξαμενές των Ιωαννίνων.

Η γεώτρηση αυτή, τέθηκε εκτός λειτουργίας – οι υπόλοιπες επαρκούν για την ύδρευση της πόλης – αλλά απαιτήθηκε εκτεταμένη διακοπή της υδροδότησης μέχρι να αδειάσουν οι δεξαμενές, να καθαριστούν, να απολυμανθούν και να γεμίσουν πάλι ώστε στις βρύσες οι καταναλωτές να δουν καθαρό νερό.

Η ΔΕΥΑΙ σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν σε μία από τις γεωτρήσεις αντλήθηκαν και ποσότητες χώματος οι οποίες κατέληξαν στις τρεις κεντρικές δεξαμενές των Ιωαννίνων. Η γεώτρηση αυτή, τέθηκε εκτός λειτουργίας – οι υπόλοιπες επαρκούν για την ύδρευση της πόλης – αλλά απαιτήθηκε και εκτεταμένη διακοπή της υδροδότησης στον παλαιό Δήμο Ιωαννιτών.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και οι τρεις δεξαμενές εκκενώθηκαν, καθαρίστηκαν, απολυμάνθηκαν και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσής τους, με αποτέλεσμα να αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση και ως τις πρωινές ώρες το μεγαλύτερο τμήμα των Ιωαννίνων θα έχει νερό. Μικρή καθυστέρηση ίσως παρουσιαστεί στα υψηλά σημεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η ΔΕΥΑΙ προμηθεύτηκε και διένειμε δωρεάν στους κατοίκους περί τις 13.000 φιάλες νερού του 1,5 λίτρου.

Ευχαριστίες

Χθες, η ΔΕΥΑΙ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει τις πιο θερμές της ευχαριστίες προς τις δύο μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής μας «ΒΙΚΟΣ» και «ΖΑΓΟΡΙ» οι οποίες προσέφεραν δωρεάν 13.000 περίπου φιάλες ύδατος του 1,5 λίτρου για να διανεμηθούν σε συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια της διακοπής του νερού στην πόλη.

«Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο αφενός διότι όλα τα φορτηγά του Δήμου ήταν απασχολημένα στη μεταφορά αλατιού και αφετέρου διότι λόγω της αργίας ο αριθμός των διαθέσιμων εργαζομένων στις εταιρείες ήταν περιορισμένος. Αποδείχθηκε όμως, για ακόμη μία φορά, ότι, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, οι συνεργασίες μεταξύ τοπικών Αρχών και τοπικών Εταιρειών μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χωρίς θολόμετρα…

Ανάλογη βλάβη είχε προκύψει και στο παρελθόν!  Ωστόσο, δεν φαίνεται να πάρθηκαν μέτρα ώστε να μην χρειάζεται να σταματήσει η υδροδότηση ολόκληρης της πόλης και μάλιστα σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και με την πανδημία να απαγορεύει τις μετακινήσεις…

Ο κ. Μπαρτζώκας δεν απέφυγε την απάντηση λέγοντας ότι «έχει ξαναγίνει διακοπή υδροδότησης» σε όλη την πόλη ενώ παραδέχτηκε ότι εάν και θα έπρεπε να έχουν γίνει ενέργειες, υπήρξε ολιγωρία και δεν τοποθετήθηκαν ειδικά συστήματα μέτρησης της θολότητας του νερού. «Θα έπρεπε να υπάρχουν θολομετρα» απάντησε λέγοντας ότι έχουν δρομολογηθεί λύσεις για να μην επαναληφθεί η διακοπή υδροδότησης όλης της πόλης για ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ