Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Κάλεσμα για συμμετοχή στην Ημέρα Δράσης για την Υγεία

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή του, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στις 13.00, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν, το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, οι Σύλλογοι εργαζομένων των Νοσοκομείων Πανεπιστημιακού  και Χατζηκώστα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου,  ο σύλλογος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας, ο σύλλογος εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και  ο Σύλλογος Ιατρών στην Πρωτοβάθμια Υγεία στην Πύλη Εισόδου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας με προέδρους των παραπάνω Συλλόγων και οργανώσεων και εκπροσώπους τους, έστειλαν το μήνυμα της απόλυτης αναγκαιότητας στήριξης του συστήματος υγείας, με συγκεκριμένες πράξεις, όπως είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, η επιστροφή στην εργασία όσων υγειονομικών βρίσκονται σε αναστολή και η ένταξη του επαγγέλματος των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της πανδημίας covid-19 και η χώρα μας πληρώνει βαρύ το τίμημα, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη θρηνούμε πάνω από 23.000 νεκρούς και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ είναι στο κόκκινο, με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης, με υγειονομικούς εξουθενωμένους από τις αλλεπάλληλες εφημερίες και τις απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό.  Την ίδια ώρα που στα τμήματα επειγόντων περιστατικών covid σημειώνεται ρεκόρ προσελεύσεων, οι εισαγωγές ασθενών με covid έχουν αυξηθεί κατά 35% μέσα σε λίγες μόνο μέρες και ασθενείς με covid στοιβάζονται σε ράντζα και φορεία στο τέλος κάθε εφημερίας, η κυβέρνηση δε διστάζει να διαδίδει επικίνδυνα σενάρια ότι πλησιάζει το τέλος της πανδημίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γρίβας.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμη ο Δημ. Παχατουρίδης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΗ, η Άννα Γρίβα, πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας και οι πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζόμενων ΠΓΝΙ και Χατζηκώστα αντίστοιχα κ.κ Γεώρ. Φλούδας και Κων. Καλαμπόκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ