Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου

Όλα τα νέα δεδομένα αναμένεται να αναλυθούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου Παθολογίας Τραχήλου & Κολποσκόπησης που πραγματοποιείται με την συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων στα Γιάννενα.

Το συνέδριο διεξάγεται με υβριδική μορφή (φυσική παρουσία και διαδικτυακά). Το συνέδριο μετά από δυο χρόνια θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες που συμμετέχουν να αναλύσουν όλα τα δεδομένα, τις μελέτες αλλά και να μπορέσουν να μπουν στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αυτό το τελευταίο είναι άλλωστε και το σημαντικότερο προνόμιο του συγκεκριμένου συνεδρίου που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία πολλά χρόνια.

Στόχος  μεταξύ άλλων των διοργανωτών του συνεδρίου είναι η έκθεση απόψεων και η παρουσίαση νέων επιστημονικών δεδομένων σχετικά με μοριακούς βιοδείκτες και κυρίως η διευκρίνηση της βέλτιστης χρήσης καθενός απ αυτούς, προς  όφελος των γυναικών αλλά και όλων των εμπλεκομένων ιατρικών ειδικοτήτων.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη κυρίως στους HPV σχετιζόμενους Βιοδείκτες στην Παθολογία τραχήλου μήτρας.

Ο Ευάγγελος Παρασκευαΐδης Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος – Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τράχηλου – HeCPA Group αναφέρθηκε στην σημασία της δια ζώσης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων που αφορούν τα δεδομένα που έχουν προκύψει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο κ. Παρασκευαϊδης υπογράμμισε ότι η δομή του συνεδρίου παραμένει η ίδια:  «Μάθηση δια του Προβλήματος (Problem Based Learning) με μικρές πινελιές διαλέξεων. Την τελευταία ημέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διενέργεια εξετάσεων για την επάρκεια στη  διαγνωστική κολποσκόπηση».

Μέσα από τις εργασίες επιτυγχάνονται ταυτόχρονα πολλοί σκοποί καθώς εκπαιδεύονται οι γυναικολόγοι  στην κολποσκόπηση, προωθείται η έρευνα στον τομέα της παθολογίας τραχήλου στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα συζητείτε μεταξύ άλλων και το θέμα της διεύρυνσης των δράσεων για την ενίσχυση του προγράμματος  προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ