Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – «Βουλιάζουν» από επισκέπτες και ενόψει Φώτων

Σε πολύ υψηλά επίπεδα, ίσως από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών, βρίσκεται η επισκεψιμότητα στα Ιωάννινα, από τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα μέχρι και σήμερα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα, ίσως από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών, βρίσκεται η επισκεψιμότητα στα Ιωάννινα, από τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα μέχρι και σήμερα, με το τριήμερο των Φώτων, να αναμένεται στην περιοχή μας, ακόμη περισσότερος κόσμος από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ήδη, τα χαμόγελα στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης περισσεύουν, καθώς ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια και καφετέριες, ζουν ιστορικές στιγμές.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, με έκτακτα δρομολόγια που αναχωρούν κάθε 15 λεπτά και όχι ανά μισή ώρα, προσπαθούν οι λεμβούχοι της Νήσου να καλύψουν την αυξημένη κίνηση από και προς το Νησί, που είναι αναμφίβολα ένας κορυφαίος προορισμός για την πόλη.

Τα καραβάκια φεύγουν και επιστρέφουν γεμάτα με επιβάτες, με τον πρόεδρο της Κοινότητας Άρη Λιούμπο να κάνει λόγο για μία εξαιρετική περίοδο, που όμοιά της δεν θυμάται κανείς στο παρελθόν, καθώς και τις χρονιές που υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως το 2019, υπήρχε ένα διάστημα ενδιάμεσα στις γιορτές και τις αργίες, που η κίνηση υποχωρούσε.
«Αυτό που γίνεται φέτος δεν το έχουμε ξαναζήσει, με την κίνηση να είναι ίδια και μεγαλύτερη κάθε μέρα, χωρίς να υπάρχει κάποια διακοπή. Βοήθησε βέβαια και ο καιρός, καθώς δεν υπάρχουν ούτε βροχές, ούτε άνεμοι, και αυτό που κάνουμε, είναι να προσθέτουμε συνεχώς έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουμε την επιβατική κίνηση», ανέφερε ο κ. Λιούμπος.

«Χαράς ευαγγέλια» όμως ακούστηκαν και για τους επαγγελματίες στο Νησί, στην εστίαση, στα είδη τουρισμού, όπως όμως και στα Μουσεία, που επίσης καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλές επισκεψιμότητες. «Δόθηκε μία μεγάλη οικονομική ανάσα σε όλους και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Δεν υπάρχει ένα κατάστημα που να μην δούλεψε, δεν υπάρχει ένα κατάστημα που να μην είδε τους τζίρους του να αυξάνουν, έπειτα μάλιστα από μία δύσκολη περίοδο με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους», ανέφερε ο κ. Λιούμπος.

Η άποψη των επισκεπτών

Παράλληλα και περιμένοντας την ώρα της αναχώρησης των πλοιαρίων για το Νησί, αρκετοί επισκέπτες της πόλης για τις ημέρες των εορτών, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό μίλησαν χθες στον φακό του Ioannina TV, για την εμπειρία τους και τις εντυπώσεις τους από τη διαμονή στην πόλη, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους.
Σε εκείνα που πρέπει αναμφίβολα να αποτελέσουν στόχευση των τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών στον τουρισμό, για το μέλλον, ανήκουν σίγουρα και οι επισημάνσεις τους, για την απόλυτη ταύτιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών με τις τιμές, τις οποίες βρίσκουν εξαιρετικές τόσο στην εστίαση, όσο και στη διαμονή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ